imatge de gemma

Ingredients:

  • 300 gr de vedella tallada a daus
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • Una mica de col
  • 200 gr de xampinyons o bolets
  • Una patata gran
  • Una copeta de vi ranci per cuinar
  • 750 ml de brou de verdures

Elaboració

  1. En una cassola fonda, amb un xic d’oli ben calent rostiu la vedella fins a enrossir. Retireu i reserveu.
  2. Baixar el foc i afegir al mateix oli les verdures netes i tallades (excepte els xampinyons i les patates).
  3. Quan la bressa estigui ben tendre i enrossida afegir els xampinyons.
  4. Afegir la copeta de vi ranci i pujar al màxim el foc uns moments per afavorir la evaporació de l’alcohol.
  5. Baixar de nou el foc i afegir les patates. 
  6. Al cap d’uns pocs minuts afegir el brou, que ho cobreixi tot be i baixar el foc al mínim.
  7. Afegir un parell de fulles de llorer i tapat.
  8. Deixar fer xup-xup molt a poc apoc entre una i dues hores, com mes estona més melós quedarà.

Nota: les verdures poden adequear-se al que dispossis; la bressa de ceba, porro, pastanaga i api no ha de faltar però per la resta pot ser xampinyons o bolets frescos o en conserva, pèssols, pebrot, albergínia, espàrrecs de marge, patata, carabassa etc