imatge de gemma

Preparo aquestes galetes l'endemà de fer un curri o una crema de carabassa amb espècies, quan em queda la meitat de la llauna de llet de coco a la nevera i s'ha d'aprofitar. 

Va bé perquè és una recepta que es pot calcular per volums o parts: el mateix volum de flocs de civada, coco ratllat, farina d'ametlla, i llet de coco, la meitat de farina de civada. D'aquesta manera adapto les proporcions de tots els ingredients a la quantitat de llet de coco que tinc.

He anotat el pes per poder tenir idea de quantes unitats surten; si fas més quantitats et caldrà omplir més d'una safata (de mides convencionals) i, per tant, dues fornades (cal comptar-ho pel temps total). 

Temps: total 45 minuts

  • 15 minuts per preparar massa i repòs
  • 15 minuts per formar
  • 15 minuts de cocció

Racions:  surten unes 26 unitats 

Ingredients:

  • 65 g de flocs de civada
  • 45 g de coco ratllat
  • 45 g de farina d'ametlla
  • 30 g de farina de civada
  • 170 g de llet de coco
  • Un grapat de llavors de sèsam per decorar (opcional)
  • Una mica de xocolata per fondre per decorar (opcional)

Elaboració:

  1. En un recipient barrejar bé els flocs de civada amb el coco i la farina de civada.
  2. Afegir la llet de coco i treballar fins a fer una massa amb una certa consistència.
  3. Deixar reposar la massa uns 10 minuts perquè agafi cos.
  4. Preescalfar el forn a 180 °C
  5. Formar les galetes i disposar-les en una safata amb paper de forn, decorar, si vols, pel damunt amb una mica de coco ratllat o unes llavors de sèsam.
  6. Fornejar uns 15 minuts, vigilant que no es cremin.
  7. Deixar refredar completament en una reixeta abans de posar la xocolata, si decideixes fer-ho.

Afegeix un comentari