imatge de gemma

Des que els vaig començar a fer que s’han quedat i són habituals a casa. És una excel·lent alternativa per a l’esmorzar o per picar si tens gana entre hores. S’acompanya bé del cafè, infusions o d’un moscatell o ratafia. Recorden els carquinyolis, amb aires de muesli.

Porta poc sucre, i si ho equilibres amb les panses fins i tot se’n pot prescindir.

Ingredients:

  • 150 g de farina per a tot ús
  • 130 g de fruits secs variats (sense sal): ametlles, avellanes, pinyons, etc
  • 120 g de panses daurades
  • 35 g de llavors de lli, sèsam, etc. senceres
  • 50 g de sucre moreno 
  • 4 g de sal marina gruixuda
  • 5 g de bicarbonat de sodi
  • 250 ml (275 g) de llet

Elaboració:

  1. Escalfeu el forn a 175 °C.
  2. Prepara el motlle de plum-cake ben folrat amb paper de forn.
  3. En un bol gran, remeneu la farina, els fruits secs, les panses, les llavors, el sucre moreno, la sal i el bicarbonat de sodi.
  4. Incorporeu-hi la llet.
  5. Aboqueu la massa uniformement al motlle preparat.
  6. Coure al forn 50 minuts fins que estigui daurat.
  7. Refredar completament al motlle sobre una reixeta.
  8. Escalfeu el forn a 200 °C.
  9. Traieu el pa del motlle i utilitzant un ganivet de serra esmolat, tallar llesques de mig centímetre de gruix.
  10. Col·loqueu les rodanxes en una sola capa sobre safates de forn.
  11. Coure al forn de 15 a 20 minuts fins que estigui daurat, donant voltes a la meitat de la cocció.
  12. Transferiu a una reixeta per refredar completament.

Emmagatzemar a temperatura ambient en un recipient hermètic fins a 1 setmana.

Nota: un dia que no tenia llet per fer-les ho vaig substituir amb un “líquid làctic” amb les coses que si tenia, dos iogurts i 100 ml d’aigua, batre-ho be abans d’abocar-ho a la massa. El resultat millora és mes espinjos i suau, quines coses, oi?

Afegeix un comentari