Des que els vaig començar a fer que s’han quedat i són habituals a casa. És una excel·lent alternativa per a l’esmorzar o per picar si tens gana entre hores. S’acompanya bé del cafè, infusions o d’un moscatell o ratafia. Recorden els carquinyolis, amb aires de muesli.
Porta poc sucre, i si ho equilibres amb les panses fins i tot se’n pot prescindir.
Ingredients:
- 150 g de farina per a tot ús
- 130 g de fruits secs variats (sense sal): ametlles, avellanes, pinyons, etc
- 120 g de panses daurades
- 35 g de llavors de lli, sèsam, etc. senceres
- 50 g de sucre moreno
- 4 g de sal marina gruixuda
- 5 g de bicarbonat de sodi
- 250 ml (275 g) de llet
Elaboració:
- Escalfeu el forn a 175 °C.
- Prepara el motlle de plum-cake ben folrat amb paper de forn.
- En un bol gran, remeneu la farina, els fruits secs, les panses, les llavors, el sucre moreno, la sal i el bicarbonat de sodi.
- Incorporeu-hi la llet.
- Aboqueu la massa uniformement al motlle preparat.
- Coure al forn 50 minuts fins que estigui daurat.
- Refredar completament al motlle sobre una reixeta.
- Escalfeu el forn a 200 °C.
- Traieu el pa del motlle i utilitzant un ganivet de serra esmolat, tallar llesques de mig centímetre de gruix.
- Col·loqueu les rodanxes en una sola capa sobre safates de forn.
- Coure al forn de 15 a 20 minuts fins que estigui daurat, donant voltes a la meitat de la cocció.
- Transferiu a una reixeta per refredar completament.
Emmagatzemar a temperatura ambient en un recipient hermètic fins a 1 setmana.
Nota: un dia que no tenia llet per fer-les ho vaig substituir amb un “líquid làctic” amb les coses que si tenia, dos iogurts i 100 ml d’aigua, batre-ho be abans d’abocar-ho a la massa. El resultat millora és mes espinjos i suau, quines coses, oi?
Afegeix un comentari