imatge de gemma

Ingredients: aquesta és una recepta d’aprofitament, li pots posar el que tinguis a la nevera i et convingui consumir. Jo, avui, faré servir el que tinc: un porrro, unes pastanagues, un pebrot, uns esparrecs de marge i una mica se sobrassada. El que mai no pot faltar, evidentment, son les llenties i el brou. Quantitats per dos/tres persones.

  • 150 g de llenties pardines
  • Per la bresa: api, pastanaga, porro, pebrot, tomàquet,  etc.
  • Brou de verdures
  • Una cullerada de mostassa de dijon
  • Proteïna: salsitxes, costella, xoriço, pernil, etc.

Elaboració.

  1. Posar les llenties en remull, amb aigua freda, una hora ben bona, mentre fas les verdures.
  2. Neteja i prepara les verdures que hagis triat, fes-les enrosir en una cassola amb una mica d’oli, a foc lent.
  3. Quan estiguin gairebé a punt les verdures afegeix la sobrassada (o el que hagis triat com proteïna animal) i deixa-la fer.
  4. Afegir la mostassa i coure un parell de minuts.
  5. Escorrer be les llenties i afegir-les a la cassola, i deixar a foc mig uns pocs minuts.
  6. Afegir brou fins a cobrir-les generosament i deixar coure a foc mig una hora i un quart vigilant que el brou no es consumeixi.

Opcional, en els darrers 20 minuts de cocció es pot efegir un grapat d’arros, caldrà vigilar i afegir probablement mes bou, perque l’arros l’absorvirà.

Si en fas per que en sobrin raccions per un altre dia no possis arros: a la nevera es convertirà en una massa sense suc poc atractiva; en aquest cas es millor que el segon dia mentre escalfes les llenties afegeixis mes brou i l’arros.