imatge de gemma

Ideal per un bon esmorzar, per un brunch o per un sopar. Sempre és una bona solució.

Important: el carabassó deixa anar molt líquid a la paella, convé haver retirat tot el possible abans; però si no és així, cal fer-ho a foc baix per afavorir que s'evapori abans que es cremi excessivament.

Amb aquestes quantitats surten 4 unitats.

Ingredients:

  • 1 carabassó
  • 50 g de formatge parmesà
  • 2 tbsp de ceba fregida cruixent
  • 4 ous
  • 2 llesques de pernil (opcional)

Elaboració:

  1. Amb l'estri adequat, tallar el carabassó en forma de fideus prims.
  2. Posar a l'escorredor amb un plat al damunt per a fer pes, i deixar que perdi el màxim d'aigua durant 30 minuts.
  3. Entretant preparar el pernil, en un paper de forn uns moments al microones a màxima potència.
  4. Passat el temps, eixugar el carabassó amb paper de cuina i posar en un bol.
  5. Ratllar el formatge i afegir al carabassó.
  6. Afegir la ceba cruixent.
  7. Separar les clares dels rovells d'ou.
  8. Batre lleugerament les clares i afegir als carabassons.
  9. Remenar amb cura per integrar-ho tot.
  10. Posar una paella al foc amb una mica d'oli.
  11. Quan estigui ben calent, posar la meitat del carabassó i deixar coure uns minuts, mentre li donem forma de volcà.
  12. Quan estigui una mica quallat, afegir al mig el rovell i deixar fer uns moments més fins al punt que ens agradi l'ou fet.
  13. Servir immediatament amb el pernil cruixent.

Afegeix un comentari