imatge de gemma

Vaig veure fer aquesta recepta a la Carme Ruscalleda a la cuina amb en Nandu Jubany al seu Facebook. Em va agradar per senzilla i per gustosa. Encara és estiu i no he convençut a casa de fer-la (massa calor, diuen), però queda anotada per fer-la a la primera ocasió que tingui.

Aquí trobareu la Carme Ruscalleda fent una variació amb calçots i carxofes.

Ha d'estar bona tal qual, trobant tots els ingredients i podent-los mastegar a la boca, amb les seves diferents textures; però l'alternativa de passar-ho pel túrmix i el colador xinès per fer-ne una crema també em sembla interessant i en aquest cas potser també freda recordant un gaspatxo.

Ingredients:

  • 4 tbsp d'oli
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot verd
  • sal i pebre
  • 1/2 kg de tomàquet madur
  • 1/2 tsp de sucre
  • 1 tsp de pebre vermell dolç fumat
  • 1/2 litre d'aigua
  • Unes branques de julivert
  • Unes torrades de pa

Elaboració:

  1. Preparar les verdures (cebes, pebrot i all) netes i tallades en juliana.
  2. Preparar el tomàquet pelat i retirades les llavors, tallant en quadrets petits la polpa.
  3. Preparar l'aigua a escalfar en un pot a banda.
  4. En una cassola adequada posar l'oli a escalfar.
  5. Afegir la ceba i deixar daurar poc a foc mitjà. Coure uns 4 minuts.
  6. Afegir els grans d'all i el pebrot verd. Coure uns 5 minuts.
  7. Salpebrar al gust cada vegada que afegim un ingredient.
  8. Afegir el tomàquet i el sucre el pebrot vermell i deixar cuinar tot junt uns minuts.
  9. Afegir l'aigua i el julivert picat.
  10. Deixar cuinar tot junt fins que arrenqui a bullir. Parar el foc i deixar acabar amb l'escalfor residual.
  11. Abans de servir posar en el plat les llesques de pa sec o torrat i la sopa al damunt.

A Mallorca, en dies de festa, afegeixen al plat unes figues tallades a quarts.

Afegeix un comentari