Ingredients: surten més de 120 unitats.
- 750 g d'ametlla crua marcona en pols
- 750 g sucre molt
- La pell d'1 llimona ratllada.
- 150 ml d'aigua
- 200 g de pinyons
- 200 g de granet d'ametlla
- 100 g de coco ratllat
- Un grapat d’avellanes
- 100 g de xocolata de cobertura 70%
- 10 ous
Elaboració:
- Barrejar l'ametlla, el sucre i la ratlladura de pell de llimona.
- Afegim l'aigua i pastar a mà fins a obtenir un massapà ben fi.
- Deixar reposar a la nevera tota una nit.
- L'endemà dividir la massa separant la destinada als panellets de coco.
- Afegim el mateix volum (que no pes) de massa i de coco ratllat. Amassar bé perquè s’integri.
- Fer amb la massa diversos cilindres llargs i prims. Tallar trossos petits de 12 g i fer porcions.
- Pinyons: Arrebossar amb pinyons i donar forma de boleta
- Ametlla: Arrebossar amb granet d'ametlla i donar forma de bastonet
- Avellana: Arrebossar amb sucre, donar forma de boleta i posar una avellana sencera enmig de la boleta pressionant una mica.
- Coco: Donar forma de con i arrebossar amb coco ratllat.
- Xocolata: posant una mica de xocolata a dins donar forma de boleta.
- Posar en una safata pel forn i pintar amb rovell d'ou (excepte els de coco).
- Coure 10 minuts a 250 °C foc a dalt i a baix, vigilant
- Encara calents pintar amb almívar. Però deixeu-los refredar abans de manipular-los, es trenquen amb facilitat.
Nota 1: el més empipador és arrebossar els de pinyons o ametlla, cal posar-hi paciència perquè quedin ben recoberts de pinyons i que aquests s’adhereixin bé i no caiguin després. Hem intentat diferents sistemes: sucar el panellet amb ou i després fer-lo rodar per un plat amb pinyons o ametlla sembla el més eficaç, però igualment cal embrutar-se les mans i posar-hi dedicació.
Nota 2: per fer l’almívar barrejar el mateix pes de sucre que d’aigua (per aquesta recepta 75 g de sucre i 75 ml d’aigua), barrejar-ho bé en fred i posar-ho al foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre es dissolgui completament. Posar en un bol i deixar que es refredi abans de fer servir.
Nota 3: si prepares els panellets abans de tenir el forn a punt de temperatura, reserva'ls a la nevera, d'altra manera perdran consistència i estructura, i un cop al forn "espaterraran".
Afegeix un comentari