imatge de gemma

Ingredients: surten més de 120 unitats.

  • 750 g d'ametlla crua marcona en pols
  • 750 g sucre molt
  • La pell d'1 llimona ratllada.
  • 150 ml d'aigua
  • 200 g de pinyons
  • 200 g de granet d'ametlla
  • 100 g de coco ratllat
  • Un grapat d’avellanes
  • 100 g de xocolata de cobertura 70%
  • 10 ous

Elaboració:

  1. Barrejar l'ametlla, el sucre i la ratlladura de pell de llimona.
  2. Afegim l'aigua i pastar a mà fins a obtenir un massapà ben fi.
  3. Deixar reposar a la nevera tota una nit.
  4. L'endemà dividir la massa separant la destinada als panellets de coco.
  5. Afegim el mateix volum (que no pes) de massa i de coco ratllat. Amassar bé perquè s’integri.
  6. Fer amb la massa diversos cilindres llargs i prims. Tallar trossos petits de 12 g i fer porcions.
  7. Pinyons: Arrebossar amb pinyons i donar forma de boleta
  8. Ametlla: Arrebossar amb granet d'ametlla i donar forma de bastonet
  9. Avellana: Arrebossar amb sucre, donar forma de boleta i posar una avellana sencera enmig de la boleta pressionant una mica. 
  10. Coco: Donar forma de con i arrebossar amb coco ratllat.
  11. Xocolata: posant una mica de xocolata a dins donar forma de boleta. 
  12. Posar en una safata pel forn i pintar amb rovell d'ou (excepte els de coco).
  13. Coure 10 minuts a 250 °C foc a dalt i a baix, vigilant
  14. Encara calents pintar amb almívar. Però deixeu-los refredar abans de manipular-los, es trenquen amb facilitat.

Nota 1: el més empipador és arrebossar els de pinyons o ametlla, cal posar-hi paciència perquè quedin ben recoberts de pinyons i que aquests s’adhereixin bé i no caiguin després. Hem intentat diferents sistemes: sucar el panellet amb ou i després fer-lo rodar per un plat amb pinyons o ametlla sembla el més eficaç, però igualment cal embrutar-se les mans i posar-hi dedicació.  

Nota 2: per fer l’almívar barrejar el mateix pes de sucre que d’aigua (per aquesta recepta 75 g de sucre i 75 ml d’aigua), barrejar-ho bé en fred i posar-ho al foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre es dissolgui completament. Posar en un bol i deixar que es refredi abans de fer servir.

Nota 3: si prepares els panellets abans de tenir el forn a punt de temperatura, reserva'ls a la nevera, d'altra manera perdran consistència i estructura, i un cop al forn "espaterraran".

Afegeix un comentari