Ingredients:
- 500 g de farina de força
- 15 g de llevat sec
- 90 g de sucre
- 100 g de mantega en pomada
- 3 ous batuts
- 190 ml de llet
- un pessic de sal
- 200 g de xocolata en bocinets
- la pell de dues taronges ratllada
Elaboració:
- Posar en un bol la farina i el llevat i remenar per barrejar-ho.
- Afegir la mantega i el sucre.
- Afegir els tres ous batuts.
- Afegir la llet i el pessic de sal.
- Amb tots els ingredients al bol, començar a integrar-ho tot bé amb l'espàtula.
- Quan agafi una mica de consistència i costi de remenar, passar-ho al marbre de treballar.
- És una massa molt enganxifosa, treballar amb paciència i sobretot no afegir més farina.
- Quan tingui suficient estructura de massa, tot i que sempre s’enganxarà una mica, estendre en el marbre.
- Posar per sobre, ben escampades, la xocolata i la ratlladura de pell de taronja.
- Plegar la massa cap a dins, deixant que s’incorporin la xocolata i la pell de taronja.
- Posar en un bol, tapar amb film i deixar reposar a la fermentadora (22 °C) durant 120 minuts, fent plecs cada 30 minuts.
- Preparar el motlle ben folrat de paper de forn pinzellat amb mantega i amb els laterals ben alts.
- Passat el temps del repòs, fer uns plecs a la massa i fer girar al marbre, donant forma rodona com si féssim pa.
- Posar-ho dins del motlle que hem preparat i el deixem un segon repòs de 60 minuts, sempre a la fermentadora.
- Preescalfar el forn a 180 °C.
- Després del tercer repòs, pintar amb ou batut i amb un ganivet esmolat fer una creu per grenyar (com el pa).
- Posar al forn a 180 °C uns 35 minuts, fins que es vegi daurat per damunt.
- Deixar refredar bé abans de treure del motlle.
Afegeix un comentari