imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 15 g de llevat sec
  • 90 g de sucre
  • 100 g de mantega en pomada
  • 3 ous batuts
  • 190 ml de llet
  • un pessic de sal
  • 200 g de xocolata en bocinets
  • la pell de dues taronges ratllada

Elaboració:

  1. Posar en un bol la farina i el llevat i remenar per barrejar-ho.
  2. Afegir la mantega i el sucre.
  3. Afegir els tres ous batuts.
  4. Afegir la llet i el pessic de sal.
  5. Amb tots els ingredients al bol, començar a integrar-ho tot bé amb l'espàtula.
  6. Quan agafi una mica de consistència i costi de remenar, passar-ho al marbre de treballar.
  7. És una massa molt enganxifosa, treballar amb paciència i sobretot no afegir més farina.
  8. Quan tingui suficient estructura de massa, tot i que sempre s’enganxarà una mica, estendre en el marbre.
  9. Posar per sobre, ben escampades, la xocolata i la ratlladura de pell de taronja.
  10. Plegar la massa cap a dins, deixant que s’incorporin la xocolata i la pell de taronja.
  11. Posar en un bol, tapar amb film i deixar reposar a la fermentadora (22 °C) durant 120 minuts, fent plecs cada 30 minuts.
  12. Preparar el motlle ben folrat de paper de forn pinzellat amb mantega i amb els laterals ben alts.
  13. Passat el temps del repòs, fer uns plecs a la massa i fer girar al marbre, donant forma rodona com si féssim pa.
  14. Posar-ho dins del motlle que hem preparat i el deixem un segon repòs de 60 minuts, sempre a la fermentadora.
  15. Preescalfar el forn a 180 °C.
  16. Després del tercer repòs, pintar amb ou batut i amb un ganivet esmolat fer una creu per grenyar (com el pa).
  17. Posar al forn a 180 °C uns 35 minuts, fins que es vegi daurat per damunt.
  18. Deixar refredar bé abans de treure del motlle.

Afegeix un comentari