Aquesta és una de les meves receptes preferides del bagels. Es una combinació perfecte per a fer-se un bagel amb formatge, amb alvocat, amb pernil, o calent amb espàrrecs, carxofes, etc. M’agrada tant que me’l menjaria sol, sucat en una torradeta. A més és molt fàcil de fer i de preservar-ho varies setmanes a la nevera en un pot amb bona tanca.
La clau és el tomàquet: tria el que t’agradi per fer amanides, no cal que sigui verd, però no ha de ser gaire madur per que no ens interessa que sigui molt sucós.
Ingredients:
- Mig quilo de tomàquet.
- Un pebrot vermell
- 2 o 3 cebes mitjanes o grans
- Una cullerada de llavors de mostassa
- Una cullerada de llavors de fonoll (les d’anís també funcionen)
- Mitja cullerada de sal
- 130 g de sucre moré
- 80 ml de vinagre de poma (equival aprox 100 g).
Elaboració:
- Neteja i prepara les cebes, el pebrot i els tomàquets.
- Processa’ls en un robot o batedora i fes que quedi gruixut, no massa triturat.
- Després deixa-ho reposar en un colador, una o dues hores, i pressiona per extraure tot el suc.
- En una cassola freda, amb el foc mig barrejar be tots els ingredients.
- Quan arrenqui el bull deixar-ho uns 10 minuts més, vigilant que no es cremi i espesseixi al teu gust.
- Sense deixar-ho refredar envasar en un pot hermètic i adequat. Guardar a la nevera.
Afegeix un comentari