imatge de gemma

Aquesta és una de les meves receptes preferides del bagels. Es una combinació perfecte per a fer-se un bagel amb formatge, amb alvocat, amb pernil, o calent amb espàrrecs, carxofes, etc. M’agrada tant que me’l menjaria sol, sucat en una torradeta. A més és molt fàcil de fer i de preservar-ho varies setmanes a la nevera en un pot amb bona tanca. 

La clau és el tomàquet: tria el que t’agradi per fer amanides, no cal que sigui verd, però no ha de ser gaire madur per que no ens interessa que sigui molt sucós. 

Ingredients:

  • Mig quilo de tomàquet.
  • Un pebrot vermell
  • 2 o 3 cebes mitjanes o grans
  • Una cullerada de llavors de mostassa
  • Una cullerada de llavors de fonoll (les d’anís també funcionen)
  • Mitja cullerada de sal
  • 130 g de sucre moré
  • 80 ml de vinagre de poma.

Elaboració:

  1. Neteja i prepara les cebes, el pebrot i els tomàquets.
  2. Processa’ls en un robot o batedora i fes que quedi gruixut, no massa triturat.
  3. Després deixa-ho reposar en un colador, una o dues hores, i pressiona per extraure tot el suc.
  4. En una cassola freda, amb el foc mig barrejar be tots els ingredients.
  5. Quan arrenqui el bull deixar-ho uns 10 minuts més, vigilant que no es cremi i espesseixi al teu gust.
  6. Sense deixar-ho refredar envasar en un pot hermètic i adequat. Guardar a la nevera.