imatge de gemma

Quan no saps què fer per postres, amb aquestes roses de poma trobaràs una solució que pot ser molt agraïda. Resulten no molt dolces, lleugeres, aromàtiques i molt vistoses. És un ideal complement d'un sopar informal o un berenar, per decorar la teva taula o per portar quan vas de convidada. Admet experimentar amb les espècies i fer variants: amb cardamom, farcits amb fruits secs, amb xocolata, amb ratlladura de llimona, etc. 

Amb aquestes quantitats surten unes 8/10 unitats depenent de la mida de les pomes i de la planxa de pasta de full.

Aquí trobareu el vídeo del Cuines de TV3 jo no li he posat tot el sucre que ens suggereix la Gessamí perquè estem buscant fer receptes més saludables, però vosaltres mateixes.

Ingredients:

  • 2 Pasta de full
  • 4 pomes
  • Melmelada al teu gust
  • 4 tbsp canyella

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 200 °C.
  2. Preparar un pot al foc mitjà amb aigua abundant.
  3. Talla les pomes sense pelar per la meitat i retira el cor.
  4. Amb un bon ganivet talla làmines, tan iguals com sigui possible, d'uns 3 mm de gruix.
  5. Ruixa-les de seguides amb el suc d'una llimona perquè no oxidin i perdin el bon color.
  6. Quan l'aigua bull, posa les làmines de poma i el suc de llimona i deixar bullir suaument uns 3 o 4 minuts.
  7. Cal que la poma quedi ben toveta i permeti plegar-la sense que es trenqui.
  8. Retirar les pomes de l'aigua, escórrer i reservar.
  9. Preparar la pasta de full aplanant-la amb el corró tant com es pugui sense trencar-la
  10. Tallar pel costat més llarg unes tires que siguis tan amples com 1,5 vegades l'ample de la làmina de poma.
  11. Posar una mica de melmelada a les tires de pasta de full i un polsim de canyella.
  12. Col·locar les làmines de poma sobreposant-les, de forma que la pell vermella quedi visible ocupant una meitat de la tira de pasta de full.
  13. Plegar la pasta de full per la meitat tapant 3/4 de la làmina de poma, deixant la part de la pell enfora.
  14. Caragolar sobre si mateixa la tira de pasta de full, formant la forma de la flor.
  15. Cal que quedi una mica més petit que el diàmetre del motlle on s'hagi d'enfornar perquè al forn la pasta creixerà.
  16. Si és necessari posar en un paper de forn de magdalenes, o en un motlle per magdalenes pintat amb una mica de mantega.
  17. Coure al forn a 200 °C uns 40 o 50 minuts (vegeu indicacions de la pasta de full si és preparada).
  18. Vigileu que la poma agafi color, però que no es cremi, si és necessari tapeu amb un paper d'alumini per acabar la cocció.
  19. Retirar del forn i deixar refredar una mica per treure del motlle.
  20. Refredar completament en una reixeta i empolvorar amb sucre llustre abans de servir.

Afegeix un comentari