Una altra de les nostres receptes de sopes preferides, el porro i la patata que combinen tan be.
Algunes variants i consells. Si com a nosaltres l’all no se us posa be, no el paiu be, però no vols renunciar al seu gust, pots posar les dents d’all senceres i retirar-les després. Si el problema és la crema de llet pots deixar-la pel final i afegir-ne només al moment de servir a qui en vulgui. Si voleu potenciar l’aroma de les herbes aromàtiques, les podeu afegir amb les patates, si feu servir una d’aquelles boletes de xarxa metàlica que s’obre i tanca per la meitat per infusionar el te, evitarà que es desprenguin les fulletes d’herbes.
El “sucu-sucu” és el nom que a casa donem al suc de carn de la marca maggi, pot ser substituit per salsa de soja o worthestershire.
Ingredients:
- 1 tbsp d’oli
- Mig porro
- 1 gra d'all
- 30 ml de vi blanc
- 200 g de patates
- 750 ml de brou
- 100 ml de crema de llet o nata de cuinar
- 80 g pèsols
- 1 tsp de “sucu-sucu”
- Herbes aromàtiques al gust: romaní, farigola, llorer, etc
- Formatge ratllat opcional
Elaboració:
- En una cassola adequada posar l’oli a escalfar i afegir el gra d'all i el porro tallat ben menut. Daurar uns 3 minuts.
- Afegir el vi i deixar evaporar un parell de minuts.
- Preparar les patates: les més petites deixar-les amb pell (ben netes) i tallar-les en quart mida mossegada, les més grans pelar-les i tallar-les en trossos.
- Afegir les patates i daurar uns minuts.
- Afegir el brou, i deixar bullir a poc a poc, amb foc mitjà, destapat, uns 20 o 25 minuts fins que les patates estiguin fetes.
- Quan les patates estiguin fetes separar les patates amb pell (que deixarem senceres) i aixafem una mica les altres per fer la sopa més espessa al nostre gust.
- Retornem les patates amb pell a la cassola, hi afegim els pèsols, les herbes aromàtiques i la crema de llet i deixem cuinar uns 5 minuts, tot junt.
- Retirem del foc, afegim el sucu-sucu i rectifiquem amb pebre.
- Servim immediatament, acompanyat de formatge ratllat (opcional).
Afegeix un comentari