cuina anglesa

Sopa cremosa de patata i pèsols

imatge de gemma

Una altra de les nostres receptes de sopes preferides, el porro i la patata que combinen tan be.

Sopa de salmó fumat (fish chowder)

imatge de gemma

La cuina anglesa i escocesa és molt rica en sopes i cremes, serà pel clima fred i plujós, o pels seus cultius, la pesca i ramaderia que els proporciona unes matèries primeres excepcionals ... El cas és que sempre que hi he viatjat he tastat innumerables “sopes del dia” variades i excel·lents. 

Galetes de mantega Cookies

imatge de gemma

Ingredients:

  • 220 g de farina
  • 2 g de bicarbonat
  • 3 g de sal
  • 170 g de mantega en pomada (20 °C)
  • 110 g de sucre llustre
  • 80 g sucre morè
  • 1 ou sencer i 1 rovell d'ou.
  • 1 cullera de vanil·lina
  • 200 g de xocolata al 70%, en bocinets petits.

Elaboració

Brioixets de cardamom

imatge de gemma

Ingredients

  • 210 g de llet
  • 145 g (75+70) de mantega
  • 4 g de llevat sec o 12 de llevat de forner
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 2 (1+1) cullerada de cardamom en pols
  • 70 g de sucre morè

Elaboració

Pastís de poma (apple crumble)

imatge de gemma

Aquesta recepta de pastís de poma és especial, diferent i deliciosa. El crumble és triomfador assegurat i li fa un acabat rustic i molt atractiu que agrada a tothom. Però és que el pastís, amb les espècies, té un aroma, una textura i uns sabors molt delicats. El resultat és esponjós, cremós, suau al paladar. No s’ha de guardar en nevera, a temperatura ambient, ben preservat de l’aire amb una cúpula, es conserva perfectament uns quants dies (si es que resistiu la temptació de menjar-ne).

Pastís de llimona

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració

Pastís de pastanaga

imatge de gemma

Ingredients: per un motllo de 20 cm de diàmetre, fan 8 raccions.

  • 2 ous a temperatura ambient.
  • 180 g de sucre
  • 100 g d'oli
  • 150 g de farina
  • 5 g d'impulsor
  • 5 g de bicarbonat
  • 2 g de canyella en pols
  • 2 g de sal
  • 240 g de pastanaga ratllada
  • 90  g de pinya en almívar
  • 45 g de fruits secs (nous pacanes, ametlles, etc)
  • 100 g de mantega en pomada
  • 75 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge crema

Elaboració: