imatge de gemma

Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos. 

La seva recepta no incloïa el tall, però a mi em va semblar que les mongetes, l’all i el julivert estaven demanant uns daus de costella de porc ben rostits, i d’aquesta manera l’acostava als requisits d’un bon àpat de tardor a casa, i de pas, la recatalatitzem, oi?

Ingredients:

  • 400 g de costella de porc, tallada a daus.
  • 1 tbsp d'oli
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba de Figueres gran
  • 1/4 tsp de fulles de farigola fresca
  • 1/4 tsp de romaní fresc
  • 1 fulla de llorer
  • 80 ml de tomàquet concentrat
  • 500 g de mongetes cuites
  • 600 ml de brou de verdures

Per la picada:

  • 10 g de julivert fresc
  • 1 gra d'all petit
  • 1 tbsp d'oli
  • 15 g d'avellanes torrades
  • 1/4 tsp de sal

Elaboració:

  1. En una cassola a foc fort rostir bé la costella i reservar.
  2. Al mateix oli, abaixant el foc, daurar la ceba, l'all, el romaní i la farigola, remenant durant uns 8 minuts, fins a caramel·litzar les cebes.
  3. Afegim el tomàquet i cuinar a foc baix uns altres 8 minuts, fins que el tomàquet canvia de vermell sucós a marró i espès.
  4. Afegim les mongetes, la costella i el brou, ajustem el foc i deixem fer xup-xup, destapat, uns 15 minuts.
  5. Entretant preparem la picada, posant tots els ingredients a la mà de morter i treballant-los fins a fer-ne una pasta (o amb la picadora elèctrica).
  6. Retirem uns 150 ml de sopa al vas de la batedora i ho batem fins a fer-ne una crema suau, que retornarem a la cassola.
  7. En els darrers minuts afegim 2 tbsp de picada. Remenem i servim immediatament.

Afegeix un comentari