Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos.
La seva recepta no incloïa el tall, però a mi em va semblar que les mongetes, l’all i el julivert estaven demanant uns daus de costella de porc ben rostits, i d’aquesta manera l’acostava als requisits d’un bon àpat de tardor a casa, i de pas, la recatalatitzem, oi?
Ingredients:
- 400 g de costella de porc, tallada a daus.
- 1 tbsp d'oli
- 1 gra d'all
- 1 ceba de Figueres gran
- 1/4 tsp de fulles de farigola fresca
- 1/4 tsp de romaní fresc
- 1 fulla de llorer
- 80 ml de tomàquet concentrat
- 500 g de mongetes cuites
- 600 ml de brou de verdures
Per la picada:
- 10 g de julivert fresc
- 1 gra d'all petit
- 1 tbsp d'oli
- 15 g d'avellanes torrades
- 1/4 tsp de sal
Elaboració:
- En una cassola a foc fort rostir bé la costella i reservar.
- Al mateix oli, abaixant el foc, daurar la ceba, l'all, el romaní i la farigola, remenant durant uns 8 minuts, fins a caramel·litzar les cebes.
- Afegim el tomàquet i cuinar a foc baix uns altres 8 minuts, fins que el tomàquet canvia de vermell sucós a marró i espès.
- Afegim les mongetes, la costella i el brou, ajustem el foc i deixem fer xup-xup, destapat, uns 15 minuts.
- Entretant preparem la picada, posant tots els ingredients a la mà de morter i treballant-los fins a fer-ne una pasta (o amb la picadora elèctrica).
- Retirem uns 150 ml de sopa al vas de la batedora i ho batem fins a fer-ne una crema suau, que retornarem a la cassola.
- En els darrers minuts afegim 2 tbsp de picada. Remenem i servim immediatament.
Afegeix un comentari