Ingredients:
- 1 tbsp de mantega
- 1 cebes mitjanes
- 2 branques de romaní o de farigola
- 1 tbsp de mel
- 200 g de xirivia
- 750 ml de brou vegetal
- Sal i pebre
Elaboració:
- Pelar i tallar les cebes menudes.
- Preparar les fulles de romaní o farigola dins una bola d'infusions.
- Pelar i tallar la xirivia en daus petits i iguals.
- En una cassola adequada i a foc mitjà escalfar la mantega i saltar les cebes uns minuts.
- Afegir la mel i remenar perquè la ceba quedi ben impregnada.
- Incorporar la xirivia i remenar un parell de minuts, tot junt.
- Afegim el brou i la bola d'infusions amb les herbes aromàtiques, portar a ebullició, baixar el foc i deixar coure fins que la xirivia sigui tendre (aproximadament una hora).
- Retirar les herbes.
- Passar per la batedora, afegint més brou o aigua si cal, per obtenir la textura de sopa cremosa que ens agrada.
- Salpebrar i servir.
Afegeix un comentari