imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Pelar i tallar les cebes menudes.
  2. Preparar les fulles de romaní o farigola dins una bola d'infusions.
  3. Pelar i tallar la xirivia en daus petits i iguals.
  4. En una cassola adequada i a foc mitjà escalfar la mantega i saltar les cebes uns minuts.
  5. Afegir la mel i remenar perquè la ceba quedi ben impregnada.
  6. Incorporar la xirivia i remenar un parell de minuts, tot junt.
  7. Afegim el brou i la bola d'infusions amb les herbes aromàtiques, portar a ebullició, baixar el foc i deixar coure fins que la xirivia sigui tendre (aproximadament una hora).
  8. Retirar les herbes.
  9. Passar per la batedora, afegint més brou o aigua si cal, per obtenir la textura de sopa cremosa que ens agrada.
  10. Salpebrar i servir.

Afegeix un comentari