imatge de gemma

Els propers dies volem preparar el tortell de reis. Ens caldrà fruita confitada per que sigui un bon tortell: a tots ens agrada la taronja, (ni cireres ni aquella de color verd que ningú sap identificar), fem-ne doncs.

Ingredients:

  • 1 taronja
  • 100 g d’aigua
  • 200 g de sucre

Elaboració:

  1. Rentar be la pell de la taronja amb aigua calenta i un raspallet o fregall net.
  2. Amb un ganivet ben esmolat tallar la taronja en rodalles ben fines.
  3. En una cassola plana, tipus rostidera o paella amb tapa, poseu l’aigua, el sucre i la taronja.
  4. Al foc mitjà, uns 60 minuts. Primer tapat i cap al final si cal espesir el xerop, destapat.
  5. Vigilant: si cal afegir líquid es pot afegir aigua a poc a poc. Evitar al màxim tocar la taronja, és molt delicada i es trenca facilment; si cal remenar saccejar la cassola una mica i ajudat d’uns palets xinesos.
  6. Quan el xerop es faci més espés i les taronges estiguin ben tendres, apagar el foc i deixar refredar completament.
  7. Un cop fred, envasar en un pot de vidre hermètic, cobrint amb el xerop i guardar a la nevera.

Afegiu un comentari