imatge de gemma

Fer dolços en totes les seves versions és una de les meves activitats preferides. No és només que m’agrada fer-ne, és abans de tot controlar el que mengem, cuidar la nostra alimentació. Fent els nostres dolços evitem els productes processats amb conservants i additius, i també reduïm molt les quantitats de sucres afegits. Podem fer melmelada amb una dècima part del sucre de les melmelades comercials, i amb sucre i fruita de millor qualitat. Amb els pastissos i les galetes també es pot reduir molt.

Aquí trobareu algunes receptes de pastissos excel·lents (l’applecrumble, i el de formatge cremat són els meus preferits, però el de llimona i la coca de quarto també), però res m’agrada més que tot allò que requereix forma peces individuals i en aquest capítol els panellets i les galetes són els millors.

Aquesta recepta és tant fàcil com exquisida, ens agrada només amb ametlles i el perfum de la mandarina, però amb bocinets de cacau natural queda brutal (no, no amb xocolata, amb cacau). Investigaré més variants.

 

Ingredients:

  • 140 g d’ametlles picades
  • 125 g de sucre
  • 2 ous
  • 1 tbsp de farina
  • 1 tbsp de mantega
  • 2 mandarines

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 180 °C a dalt i a baix.
  2. Picar les ametlles pelades amb el robot de cuina o a mà en el morter, que quedin trossets petits i desiguals.
  3. Ratllar la pell de les mandarines
  4. Batre els ous.
  5. Afegir tots els ingredients a l’ou batut i batre per integrar-los bé.
  6. Preparar una safata (o vàries) adequada amb paper de forn.
  7. Repartir una cullerada de massa, deixant espai entre elles.
  8. Enfornar, 7 o 10 minuts a 180 °C. Han de quedar torradetes i seques. Si cal, torna-les al forn fins que es coguin bé.
  9. Treure del forn i encara calentes posar a sobre del corró perquè es refredin amb la forma corbada.
  10. Deixar refredar, separar del paper i decorar amb sucre glaç.

Nota 1: En treure-les del forn, retira el paper de la safata perquè refredi abans. Al cap de pocs minuts, les pots separar del paper amb facilitat, si no és així vol dir que estan poc fetes, torna-les al forn uns minuts més.

Nota 2: sembla mentida, però el més difícil és donar-les forma de teula. Una bona opció molt pragmàtica és deixar-les amb la forma plana, i que refredin al paper de forn. Son igual de maques i delicioses, encara que no tinguin forma de teula.

Afegiu un comentari