Ingredients:
- 210 g de llet
- 75 g de mantega
- 4 g de llevat sec o 12 g de llevat de forner
- 390 g (260 + 130) de farina
- 75 g de sucre blanc
- 4 g de sal
- 10 g de canyella en pols
- 180 g de crema de xocolata per sucar
- 50 g d’avellanes torrades i trencades
- 1 ou per pintar.
Elaboració:
- Escalfar la llet i desfer en ella 75 g mantega.
- Desfer el llevat a la barreja quan està tèbia, no calenta.
- Afegir 260 g de farina i remenar uns 5 minuts.
- Afegir la resta de la farina, el sucre, la sal i la canyella i barrejat bé en el bol.
- Passar la massa a la taula i treballar 7 - 10 minuts a mà.
- Deixar reposar una hora, en primera fermentació a la fermentadora.
- Entretant preparar les avellanes i la crema de xocolata.
- Estirar amb el corró en un rectàngle de 3 mm de gruix.
- Cobrir la massa amb la crema de xocolata i les avellanes, deixant en un costat llarg un espai de 2/3 cm sense untar.
- Enrollar sobre si mateix en el sentit llarg
- Deixar un repòs de 10 minuts.
- Amb un ganivet ample i ben esmolat, tallar per la meitat longitudinalment deixant una punta d’un terç sense tallar.
- Des de el tall, començar a combinar les dues parts passant una per sota de l’altre.
- Acabar de fer el tall i combinar l’altre terç de la massa.
- Unir els extrems, dos i dos, tancant un cercle, amb forma de tortell.
- Posar sobre un paper de forn.
- Deixar reposar, tapat, una hora en segona fermentació.
- Preescalfar el forn a 250 °C
- Posar en una safata de forn. Pintar amb ou, sucre i acabar amb avellanes picades.
- Enfornar a 250 °C uns 10 minuts.
Afegeix un comentari