imatge de gemma

Ingredients:

  • 210 g de llet
  • 75 g de mantega
  • 4 g de llevat sec o 12 g de llevat de forner
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 10 g de canyella en pols
  • 180 g de crema de xocolata per sucar
  • 50 g d’avellanes torrades i trencades
  • 1 ou per pintar.

Elaboració:

  1. Escalfar la llet i desfer en ella 75 g mantega.
  2. Desfer el llevat a la barreja quan està tèbia, no calenta.
  3. Afegir 260 g de farina i remenar uns 5 minuts.
  4. Afegir la resta de la farina, el sucre, la sal i la canyella i barrejat bé en el bol.
  5. Passar la massa a la taula i treballar 7 - 10 minuts a mà.
  6. Deixar reposar una hora, en primera fermentació a la fermentadora.
  7. Entretant preparar les avellanes i la crema de xocolata.
  8. Estirar amb el corró en un rectàngle de 3 mm de gruix.
  9. Cobrir la massa amb la crema de xocolata i les avellanes, deixant en un costat llarg un espai de 2/3 cm sense untar.
  10. Enrollar sobre si mateix en el sentit llarg
  11. Deixar un repòs de 10 minuts.
  12. Amb un ganivet ample i ben esmolat, tallar per la meitat longitudinalment deixant una punta d’un terç sense tallar. 
  13. Des de el tall, començar a combinar les dues parts passant una per sota de l’altre.
  14. Acabar de fer el tall i combinar l’altre terç de la massa.
  15. Unir els extrems, dos i dos, tancant un cercle, amb forma de tortell.
  16. Posar sobre un paper de forn.
  17. Deixar reposar, tapat, una hora en segona fermentació.
  18. Preescalfar el forn a 250 °C
  19. Posar en una safata de forn. Pintar amb ou, sucre i acabar amb avellanes picades.
  20. Enfornar a 250 °C uns 10 minuts.

Afegeix un comentari