imatge de gemma

Ingredients

  • 210 g de llet
  • 145 g (75+70) de mantega
  • 4 g de llevat sec
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 2 (1+1) cullerada de cardamom en pols
  • 70 g de sucre morè

Elaboració

  1. Escalfar la llet i desfer en ella 75 g mantega.
  2. Desfer el llevat a la barreja quan està tèbia, no calenta.
  3. Afegir 260 g de farina i remenar uns 5 minuts.
  4. Afegir la resta de la farina, el sucre blanc la sal i una cullera de cardamom i barrejat bé en el bol.
  5. Passar la massa a la taula i treballar 7 - 10 minuts a mà.
  6. Deixar reposar una hora, en primera fermentació.
  7. Entretant preparar una pasta barrejant els 70 g de mantega, el sucre morè i una cullera de cardamom.
  8. Estirar amb el corró en un quadrat de 40x40 de 3 mm de gruix.
  9. Cobrir 2/3 de la massa amb la pasta i doblegar en tres com un tríptic.
  10. Deixar un repòs de 10 minuts.
  11. Tallar tires llargues, amb un tallapizzes o un bon ganivet, recaragolar sobre ella mateixa i plegar en espiral (com una ensaïmada)
  12. Deixar reposar una hora en segona fermentació.
  13. Preescalfar el forn a 250 °C
  14. Posar a la safata de forn amb espai entre elles perquè creixen, pintar amb ou, sucre i acabar amb ametlles picades.
  15. Enfornar a 250 °C uns 6 - 7 minuts.

Font: "Pan casero" Ibán Yarza. Editorial Larousse