imatge de gemma

Ingredients:

  • El costellam de porc sencer. (Per dues persones 500/600 gr)
  • 12 tbp de sucre morè.
  • 2 tbp de mostassa antiga.
  • 2 tbp de pebre vermell fumat.
  • 2 tbp de nou moscada en pols.
  • Sal i pebre.
  • Unes gotes de fumat.

Elaboració:

  1. Per preparar el costellam, retira amb les mans el tel que cobreix un costat de la costella i treu amb la punta d'un ganivet el greix que protegeix l'altra.
  2. Per preparar el macerat barrejar bé tots els ingredients en un bol fins que quedin ben integrats.
  3. Posa el costellam en una safata amb la part més carnosa amunt i l’os avall i estén el preparat de maceració bé pels dos costat, filma-ho i deixa-ho reposar a la nevera una nit.
  4. L'endemà treu-ho de la nevera i deixa-ho s temperatura ambient uns 30-45 minuts.
  5. Prepara uns fulls de paper d'alumini prou grans per "empaquetar" el costellam, posa'l dins i torna a recobrir-ho tot amb el suc de la maceració abans de tancar-ho.
  6. Preescalfar el forn a 180 °C a dalt i a baix, depenent de la mida de la peça el temps variarà, però vigileu a partir de 40-50 minuts no deixeu que es cremin.

Afegiu un comentari