imatge de gemma

Ingredients:

  • Un costellam de porc sencer.
  • 12 cullerades de sucre morè.
  • 2 cullerades de mostassa antiga.
  • 2 cullerades de pebre vermell fumat.
  • 2 cullerades de nou moscada en pols.
  • Sal i pebre.
  • Unes gotes de fumat.

Per preparar el costellam, retira amb les mans el tel que cobreix un costat de la costella i treu amb la punta d'un ganivet el greix que protegeix l'altra.

Per preparar el macerat barrejar bé tots els ingredients en un bol fins que quedin ben integrats.

Posa el costellam en una safata i estén el preparat de maceració bé pels dos costat, filma-ho i deixa-ho reposar a la nevera una nit.

L'endemà treu-ho de la nevera i deixa-ho s temperatura ambient uns 30-45 minuts.

Prepara uns fulls de paper d'alumini prou grans per "empaquetar" el costellam, posa'l dins i torna a recobrir-ho tot amb el suc de la maceració abans de tancar-ho.

Preescalfar el forn a 180 °C a dalt i a baix, depenent de la mida de la peça el temps variarà, però vigileu a partir d'1 h - 1 h 30', no deixeu que es cremin.