Ingredients:
- El costellam de porc sencer. (Per dues persones 500/600 gr)
- 12 tbp de sucre morè.
- 2 tbp de mostassa antiga.
- 2 tbp de pebre vermell fumat.
- 2 tbp de nou moscada en pols.
- Sal i pebre.
- Unes gotes de fumat.
Elaboració:
- Per preparar el costellam, retira amb les mans el tel que cobreix un costat de la costella i treu amb la punta d'un ganivet el greix que protegeix l'altra.
- Per preparar el macerat barrejar bé tots els ingredients en un bol fins que quedin ben integrats.
- Posa el costellam en una safata amb la part més carnosa amunt i l’os avall i estén el preparat de maceració bé pels dos costat, filma-ho i deixa-ho reposar a la nevera una nit.
- L'endemà treu-ho de la nevera i deixa-ho s temperatura ambient uns 30-45 minuts.
- Prepara uns fulls de paper d'alumini prou grans per "empaquetar" el costellam, posa'l dins i torna a recobrir-ho tot amb el suc de la maceració abans de tancar-ho.
- Preescalfar el forn a 180 °C a dalt i a baix, depenent de la mida de la peça el temps variarà, però vigileu a partir de 40-50 minuts no deixeu que es cremin.
Afegeix un comentari