imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Trobareu aquí una altra recepta més complexa si voleu donar al moniato un toc exòtic i sorprendre els teus, amb coco i curri.

Ingredients: 

  • 1/2 porro 
  • 2 moniatos grans 
  • 1 pessic de cúrcuma 
  • 1 pessic de pebre vermell fumat 
  • 1/2 litre de brou de verdures 
  • Un grapat de pipes de carabassa. 

Elaboració: 

  1. Netegeu i talleu el porro ben menut. 
  2. Peleu i talleu els moniatos en trossos petits però iguals. 
  3. Poseu un raig d’oli a la cassola i salteu el porro uns minuts. 
  4. Quan comença a agafar color, afegiu el moniato. Deixeu coure junt uns 3 minuts. 
  5. Afegiu les espècies i remeneu perquè torrin uns segons. 
  6. Incorporeu el brou i deixeu bullir fins que el moniato estigui tendre. (Uns 20 minuts).
  7. Passeu per la batedora tan fi com sigui del vostre gust. 
  8. Decoreu amb unes llavors de pipes de carabassa i un rajolí d’oli, abans de servir.

Afegeix un comentari