Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.
Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.
Trobareu aquí una altra recepta més complexa si voleu donar al moniato un toc exòtic i sorprendre els teus, amb coco i curri.
Ingredients:
- 1/2 porro
- 2 moniatos grans
- 1 pessic de cúrcuma
- 1 pessic de pebre vermell fumat
- 1/2 litre de brou de verdures
- Un grapat de pipes de carabassa.
Elaboració:
- Netegeu i talleu el porro ben menut.
- Peleu i talleu els moniatos en trossos petits però iguals.
- Poseu un raig d’oli a la cassola i salteu el porro uns minuts.
- Quan comença a agafar color, afegiu el moniato. Deixeu coure junt uns 3 minuts.
- Afegiu les espècies i remeneu perquè torrin uns segons.
- Incorporeu el brou i deixeu bullir fins que el moniato estigui tendre. (Uns 20 minuts).
- Passeu per la batedora tan fi com sigui del vostre gust.
- Decoreu amb unes llavors de pipes de carabassa i un rajolí d’oli, abans de servir.
Afegeix un comentari