A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.
Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.
Coses a considerar abans de començar:
- Les pomes han de ser més aviat àcides, tipus granny smith o fuji o reinetes ... al teu gust o el que hi hagi de temporada.
- Els alvocats han d’estar al punt, si són excessivament madurs donen un gust més fort i no queda tan suau.
- És una crema diferent, si no esteu acostumades els alvocats cuinats aquesta recepta us sorprendrà.
- Admet molt bé potenciar els sabors amb espècies ... Atreveix-te.
Ingredients:
- 2 alvocats grans o tres petits.
- 2 pomes.
- 1 cogombre
- Un gra d'all (opcional)
- Un parell de cullerades d’oli d’oliva verge
- Un rajolí de vinagre de poma
- Sal, pebre, llimona.
- Espècies al gust
Elaboració:
- Pelar i tallar en bocins menuts les pomes, els alvocats, el cogombre i el granet d’all.
- Afegir un rajolí de suc de llimona perquè no s’oxidin, mentre ho prepares.
- Posar en un bol gran amb l’oli i un pessic de sal i de pebre.
- Amb la batedora de mà anar treballant fins a obtenir una crema fina.
- Afegir un rajolí de vinagre de poma i batre per incorporar.
- Si cal, si ens agrada més líquida podem afegir, a poc a poc, una mica d’aigua freda.
- En el mateix bol, tapar amb film i deixar a la nevera perquè refredi fins a l’hora de servir.
- Servir amb un rajolí d’oli i un polsim de les nostres espècies o llavors preferides.
Afegeix un comentari