imatge de gemma

A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.

Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.

Coses a considerar abans de començar:

  • Les pomes han de ser més aviat àcides, tipus granny smith o fuji o reinetes ... al teu gust o el que hi hagi de temporada.
  • Els alvocats han d’estar al punt, si són excessivament madurs donen un gust més fort i no queda tan suau.
  • És una crema diferent, si no esteu acostumades els alvocats cuinats aquesta recepta us sorprendrà.
  • Admet molt bé potenciar els sabors amb espècies ... Atreveix-te. 

Ingredients:

  • 2 alvocats grans o tres petits.
  • 2 pomes.
  • 1 cogombre
  • Un gra d'all (opcional)
  • Un parell de cullerades d’oli d’oliva verge
  • Un rajolí de vinagre de poma
  • Sal, pebre, llimona.
  • Espècies al gust

Elaboració:

  1. Pelar i tallar en bocins menuts les pomes, els alvocats, el cogombre i el granet d’all.
  2. Afegir un rajolí de suc de llimona perquè no s’oxidin, mentre ho prepares.
  3. Posar en un bol gran amb l’oli i un pessic de sal i de pebre.
  4. Amb la batedora de mà anar treballant fins a obtenir una crema fina. 
  5. Afegir un rajolí de vinagre de poma i batre per incorporar.
  6. Si cal, si ens agrada més líquida podem afegir, a poc a poc, una mica d’aigua freda.
  7. En el mateix bol, tapar amb film i deixar a la nevera perquè refredi fins a l’hora de servir.
  8. Servir amb un rajolí d’oli i un polsim de les nostres espècies o llavors preferides.

Afegeix un comentari