imatge de gemma

Definitivament, després de provar moltes receptes, aquesta és la meva preferida per les creps de l'esmorzar. És una adaptació de la tècnica del pa de pessic japonès. La clau de l'èxit és que la paella estigui ben calenta abans de començar a coure-les, llavors baixar el foc i tapar-les per deixar que pugin, esponjoses i suaus. Fer-les petites i amb espai suficient a la paella per poder voltejar-les bé, també contribueix a un bon resultat.

Amb aquestes quantitats, surten una dotzena de creps petites, per a dues o tres persones. 

Es triga una certa estona (calculant fer-les de 2 en 2; és a dir 6 tandes, a 3 minuts per cada banda, un total de 36 minuts només per coure) però et pots organitzar per anar-les fent mentre prepares cafè, infusions, fruites, i la resta de l'esmorzar. Val la pena i estan bones tan acabades de fer com una mica més fredes.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 30 g de sucre de coco
  • 60 ml de llet
  • 70 g de farina
  • 3 g d'impulsor

Elaboració:

  1. Separar els rovells de les clares dels ous.
  2. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  3. En un bol gran batre els rovells amb la llet.
  4. Afegir el sucre i batre per dissoldre completament.
  5. Garbellar la farina i l'impulsor i afegir.
  6. Remenar amb la llengua per integrar bé i evitar els grumolls.
  7. Afegir la tercera part de les clares muntades i incorporar amb moviment.
  8. Quan estigui incorporat, afegir una altra part i després una altra, procurant incorporar suaument sense perdre l'aire.
  9. Preparar la paella amb una pinzellada d'oli i ben calenta.
  10. Abaixar el foc (en el nostre cas al 4), afegir una bona cullerada de la mescla i tapar per deixar coure.
  11. Passats uns 2 o 3 minuts donar-li la volta, tornar a tapar i deixar fer per l'altra banda.

Afegeix un comentari