esmorzar

Galette bretona

imatge de gemma

Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.

Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.

El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ... 

Ingredients:

Ous escumats

imatge de gemma

Elaboració:

  1. Preparar un paper film en un bol de la mida de l'ou, més o menys.
  2. Pinzellar amb oli el paper film.
  3. Posar l'ou a dins i afegir els condiments o espècies.
  4. Ajunteu les puntes del paper film, com fent un farcellet, tanqueu-lo, premeu-lo i lligueu-lo.
  5. Submergiu-ho en aigua bullent uns 4 minuts per coure l'ou al punt.
  6. Retireu el paper amb molta cura.

Pancakes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 1/2 tasses de farina
  • 3 1/2 tsp d’impulsor
  • 1 tsp de sal
  • 1 tbsp de sucre
  • 3 tbsp de mantega fossa
  • 1 ou
  • 1 1/2 tasses de llet

Elaboració:

Bagel de tonyina (tunna salad)

imatge de gemma

Una de les millors receptes del Barcelona Bagels: el Tuna Turner.

Un dels nostres best sellers és aquest bagel farcit generosament amb amanida de tonyina “estil americà”. Alguns clients ens el demanàven amb extres com formatge fos al damunt, ous ferrats o en truita, etc. Vosaltres mateixos.

Aquí trobareu la recepta dels bagels.

Amb aquestes quantitats surten 4/5 bagels o sandvitxos.

Ingredients:

Torrades franceses

imatge de gemma

Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.

Però, he trobat la solució: les torrades franceses.

Creps dolces per esmorzar

imatge de gemma

 Ingredients:

  • 190 g de farina de tot ús.
  • 4 tsp d’impulsor.
  • 1/2 tsp de sal.
  • 3 tbsp de sucre.
  • 1 ou.
  • 310 ml de llet.
  • 60 g de mantega fosa.
  • 1/2 tsp de vainilla.

Elaboració:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: