cuina francesa

Vichyssoise

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 patates grans
  • 1 porro gran
  • 10 g de mantega
  • Sal i pebre
  • 500 ml de brou de verdures
  • 200 ml de crema de llet

Elaboració:

Torrades franceses

imatge de gemma

Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.

Però, he trobat la solució: les torrades franceses.

Creps dolces per esmorzar

imatge de gemma

 Ingredients:

  • 190 g de farina de tot ús.
  • 4 tsp d’impulsor.
  • 1/2 tsp de sal.
  • 3 tbsp de sucre.
  • 1 ou.
  • 310 ml de llet.
  • 60 g de mantega fosa.
  • 1/2 tsp de vainilla.

Elaboració:

Tarta Tatin

imatge de gemma

Ingredients:

Per la massa quebrada:

  • 250 g de farina
  • 5 g de sal
  • 125 g de mantega en pomada
  • 2 ous batuts

Per la tarta de poma:

  • 1.200 de poma golden o royal gala. 
  • 150 g de mantega
  • 140 g de sucre morè

Elaboració:

Brioixets

imatge de gemma

Ingredients:

  • 600 g de farina de força
  • 60 g de llevat fresc (30 g si és sec)
  • 150 ml aigua
  • 100 ml llet
  • 100 g mantega líquida (fondre)
  • 100 g de sucre
  • Un pessic de sal
  • Per decorar: ou batut, sucre humit, xocolata, ametlles, al gust

Elaboració:

Sopa de ceba gratinada

imatge de gemma

Ingredients

  • 3 cebes de Figueres grans
  • Una cullerada de mantega
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • 2 llesques de pa torrat
  • Formatge ratllat

Elaboració

Massa per a Quiche

imatge de gemma

Ingredients:

  • 120 g de mantega en pomada
  • 60 g de farina de blat de moro
  • 1 rovell d'ou
  • 30 ml d'aigua
  • 2,5 ml de sal
  • 5 ml de sucre llustre
  • 130 g de farina

Elaboració: