imatge de gemma

Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.

El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.

Només una alerta: no es poden guardar més de dos o tres dies. Fes poca quantitat i menja-les de seguida.

Ingredients:

  • 230 g de flocs de civada
  • 1 tsp d'impulsor
  • 1/2 tsp de canyella
  • 2 pomes mitjanes
  • 3 ous
  • 1 tsp de vainilla
  • 40 g de nabius secs, o panses.

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 180 °C
  2. Separar els rovells de les clares d'ou. Reservar
  3. En un robot de cuina moldre ben fi els flocs de civada.
  4. Posar en un bol gran i afegir l'impulsor i la canyella. Reservar.
  5. Tallar a quarts les pomes, retirar el cor i passar pel robot de cuina fins a fer un puré fi.
  6. Afegir els rovells d'ou, la vainilla i els nabius o panses, i remenar per integrar-ho tot.
  7. Muntar les clares amb un pessic de sal a punt de neu.
  8. Afegir una tercera part de les clares muntades a la mescla i incorporar suaument per no perdre l'aire.
  9. Segui afegint, en tres vegades, a poc a poc, la resta de les clares, fins a aconseguir una massa uniforme.
  10. Fer boletes amb les mans i disposar-les en una safata per a forn amb paper, una mica separades entre elles.
  11. Enfornar uns 25 minuts a 180 °C, vigilant fins que quedin del teu gust.

Afegeix un comentari