imatge de gemma

Ingredients:

  • 400 g de figues.
  • 50 g de poma.
  • 50 g de sucre.
  • 1/4 de llimona, la ratlladura de la pell.

Elaboració:

  1. Netejar la fruita, pomes i figues, eliminant les pells, i fent-la en bocins petits.
  2. Posar tots els ingredients, en una cassola de fons gruixut, en fred i a foc molt baix. Remenar el mínim necessari perquè els ingredients s'incorporin bé, fins a adquirir el punt de melmelada. Temps aproximat entre 30-45 minuts.
  3. Envasar en pots de vidre, amb bona tapa, prèviament escaldats i ben nets, hermètics i de la mida adequada a la quantitat.

Nota 1. Prova de punt de melmelada. Tenir prèviament refredat al congelador un plat, on posarem una mica de melmelada: si en decantar el plat, la melmelada cau a poc a poc, deixant un rastre al plat, ja està al punt.

Nota 2. Temps de conservació. Les melmelades són conserves d'aprofitament per preservar els excedents de fruita molt de temps, però per això cal respectar escrupolosament els protocols d'envasat. Si no pots fer-ho o no vols córrer riscos innecessaris, fes petites quantitats que puguis mantenir a la nevera i consumir en pocs dies o setmanes (al cap i a la fi, no som pageses amb excedents de fruita de l'hort, oi?)

Afegiu un comentari