fruita

Melmelada de taronja (sense sucre)

imatge de gemma

De bon principi totes les receptes de melmelades que trobava em semblaven molt carregades de sucre, i quan les feia en reduia tan com podia les quantitats. Per algunes fruites ja prou dolces de natural com les figues ho he rebaixat al 10% (pes de sucre respecte el de fruita neta) i evito excedir el (meu) màxim del 25%. 

Melmelada de llimona amb mel i gingebre

imatge de gemma

Seguint amb les formes d’aprofitar les llimones que en Xavier i la Rosa ens regalen, avui m’he proposat fer-ne melmelada i per fer-la més saludable i per que li van d’allò mes be li afegirem una mica de gingebre i mel. Un remei excel·lent pels refredats de l’hivern i de pas investigo com afecta afegir mel en substitució de sucre. Comencem ...

Bé, de fet va començar fa cinc dies: les llimones han estat 5 dies en remull i els he canviat l’aigua cada dotze hores per que perdin l’excés d’acidesa. Ara sí, comencem.

Ingredients:

Melmelada de peres i nous amb vainilla

imatge de gemma

No sé com, però m’he trobat a casa amb més fruita de la que som capaços de consumir. Serà  pels bons propòsits de menjar més saludablement. Ja anem be doncs, però hi ha mitja dotzena de peres que es van quedant enrere i si no ho evitem es faran malbé i s’hauran de llençar ... i això si que no: farem melmelada i ja posats li afegirem unes nous del país i una vainilla excel·lent que tinc.

Ingredients:

Relish de pastanaga i coriandre

imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de pastanaga ratllada
  • 1 cullera de llavors de mostassa
  • 2 culleres de llavors de coriandre aixafades
  • 1 cullera de llavors de cardamom
  • 2,5 cm de gingebre ratllat
  • 1 taronja: la pell ratllada i el suc.
  • 120 ml de vinagre de poma
  • 80 g de sucre morè

Elaboració.

Melmelada de taronja

imatge de gemma

Ingredients:

  • 3 taronges grans (de postres)
  • 100 g de sucre blanc
  • Suc d'una llimona

Elaboració:

Melmelada de figues

imatge de gemma

Ingredients:

  • 400 g de figues.
  • 50 g de poma.
  • 50 g de sucre.
  • 1/4 de llimona, la ratlladura de la pell.

Elaboració: