imatge de gemma

Ingredients:

  • 3 taronges grans (de postres)
  • 100 g de sucre blanc
  • Suc d'una llimona

Elaboració:

  1. Treure la pell de les taronges, amb un pelador, agafant només la part taronja (la blanca és amargant); tallar en juliana, i bullir en aigua abundant durant 15'. Escórrer i reservar.
  2. Pelar les taronges, netejar de pells i llavors, i fer en bocins petits. Fer-ho amb el bol a sota per recollir tot el suc que no es perdi.
  3. Posar tots els ingredients, en una cassola de fons gruixut, en fred i a foc molt baix. Remenar el mínim necessari perquè els ingredients s'incorporin bé, fins a adquirir el punt de melmelada. Temps aproximat entre 45 - 60 minuts.
  4. Envasar en pots de vidre, amb bona tapa, prèviament escaldats i ben nets, hermètics i de la mida adequada a la quantitat.

Nota 1: Prova de punt de melmelada. Tenir prèviament refredat al congelador un plat, on posarem una mica de melmelada: si en decantar el plat, la melmelada cau a poc a poc, deixant un rastre al plat, ja està al punt.

Nota 2: Temps de conservació. Les melmelades són conserves d'aprofitament per preservar els excedents de fruita molt de temps, però per això cal respectar escrupolosament els protocols d'envasat. Si no pots fer-ho o no vols córrer riscos innecessaris, fes petites quantitats que puguis mantenir a la nevera i consumir en pocs dies o setmanes (al cap i a la fi no ets una pagesa amb excedents de fruita de l'hort).

Afegeix un comentari