L'olla ràpida ens permet cuinar algunes receptes que d'altra manera requeririen hores i hores fent xup-xup al foc. Alguns talls de carn com avui el cas de l'ossobuco, o les galtes, que cal que coguin molta estona per resultar agradables de menjar, només els podem cuinar així.
Un cop t'acostumes a la velocitat de l'olla ràpida, ja no en pots prescindir. Les nostres mares ja van incorporar l'olla exprés a les seves cuines i la van saber aprofitar per guanyar temps i comoditat: nosaltres no serem menys.
Aquesta recepta i la forma de cuinar-la em recorda molt els fricandós. A banda que els talls de carn requereixen més temps de cocció, és pràcticament igual. Per tant, dona molt de joc per a fer variacions.
Per exemple, la bressa de ceba i pastanagues es pot modificar al teu gust amb api, porro, pebrots, etc. Els xampinyons o bolets de temporada que proposo per acabar el plat, poden ser perfectament uns cubs d'albergínies, o patates o moniatos o carabasses, prèviament daurats a la cassola. El brou i el rajolí de vi ranci pot ser substituït per un bon vi negre i una mica d'aigua. Si ho vols convertir en un mar i muntanya, acompanya la carn que també pot ser de pollastre o porc amb cloïsses o gambes ... Però això ja és una altra recepta, oi? 🤔
Ingredients:
- 2 talls d’ossobuco
- 1 ceba gran
- 2 pastanagues
- 3 tomàquets madurs
- 1 rajolí de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- 200 ml de brou de verdures
- un grapat de xampinyons o bolets de temporada.
Elaboració:
- Prepara les verdures: pela i talla menuda la ceba i les pastanagues; pela i pica o ratlla els tomàquets i deixa escórrer per treure una mica de suc.
- Salpebra els talls de carn i enfarina'ls.
- Amb un raig d'oli, a l'olla ràpida, posa a daurar i segellar els talls d'ossobuco. Retirar i reservar.
- En el mateix oli, posa a fer la ceba.
- Després d'uns minuts, afegeix la pastanaga.
- Quan estiguin una mica fetes, afegir el vi ranci i deixar evaporar l'alcohol.
- Afegir el tomàquet i deixar fer tot junt uns minuts.
- Quan el tomàquet estigui canviant de color, afegir el brou i la fulla de llorer.
- Afegir els talls de carn d'ossobuco i tancar l'olla ràpida. Deixar coure uns 30 minuts des que agafi pressió.
- Quan passin els 30 minuts, mentre l'olla deixa anar el vapor i esperem per obrir-la, preparem els xampinyons.
- Netejar i tallar els xampinyons en quarts i saltejar en una cassola a banda amb un xic d'oli. Reservar.
- Retirem els talls d'ossobuco i reservem.
- Retirem les fulles de llorer.
- Passem les verdures i el suc de la cocció amb la batedora de mà i el colador xinès si cal per obtenir una salsa ben fina.
- En la cassola on hem fet els xampinyons afegim la salsa, els talls d'ossobuco i els xampinyons.
- Deixem coure junt, a foc suau, uns minuts abans de servir.
- S'acompanya bé amb un bol d'arròs blanc.
Afegeix un comentari