imatge de gemma

Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.

Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor. 

La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre. 

Millora molt si es prepara el dia abans i reposa a la nevera, els sabors i aromes de les espècies i el làctic del iogurt s’intensifica i la consistència una mica més ferma, que ens recorda un flam o una crema, és deliciosa.

Ingredients:

  • 7 pomes netes.
  • 500 g de iogurt grec.
  • 90 g de maizena.
  • 5 ous L.
  • Espècies al gust: vainilla, clau, canyella, nou moscada, anís i pebre negre.

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 180 °C.
  2. Tallem les pomes a quarts, retirem el cor i les disposem en una safata de forn.
  3. Enfornem a 180 °C uns 80 minuts, fins que estiguin ben tendres.
  4. Retirem la pell i amb una forquilla fem amb les pomes un puré finet 
  5. Preparem un motlle desmuntable amb paper de forn al fons i al voltant.
  6. En un bol gran posem els ous i els batem amb la batedora de braç (minipimer).
  7. Afegim el iogurt i ho fem batre fins a incorporar.
  8. Afegim la poma, les espècies i la maizena i remenem suaument per incorporar, evitant els grumolls.
  9. Aboquem la mescla en el motlle.
  10. Tallem en làmines molt fines (amb la mandolina) la poma que hem reservat i decorem la part superior.
  11. Enfornem a 180 °C entre 1 hora i una 1 hora 15 minuts, vigilant.
  12. Deixar refredar completament abans de treure del motlle.

Notes:  

Les làmines de decoració han de ser molt fines, si pesen massa se n’aniran al fons. 

Filmar bé la superfície abans de deixar refredar a la nevera. 

Per saber que està ben cuit en treure del forn moure-ho una mica i verificar que no tremola.

Es pot fer en un motlle tipus plum-cake: en aquest cas posar les làmines de poma de decoració al fons i dona la volta per servir.

 

Afegeix un comentari