pastis

Quiche

imatge de gemma

Una recepta ideal per preparar amb temps un àpat, perquè permet menjar-la calenta, tèbia o freda. Sempre està molt bona. Si acabada de sortir del forn és deliciosa, quan està freda i reposada els sabors dels ingredients, les salses i les espècies són més reconeixibles i la textura més ferma millora molt. Triomfaràs en qualsevol cas.

Si vols preparar la massa, si tens temps de fer-ho, és encara millor. Les masses comercials et faran guanyar temps, però no són tan bones. Aquí tens la recepta, no és difícil.

Pastís cremós de poma

imatge de gemma

Ingredients:

  • 7 pomes netes.
  • 500 g de iogurt grec.
  • 120 g de sucre.
  • 90 g de maicena.
  • 5 ous L.

Elaboració:

Crema pastissera

imatge de gemma

Crema pastissera per farcir o per fornejar.

Ingredients:

  • 125 + 42 ml de llet
  • Una branca de canyella
  • La pell de mitja llimona
  • 34 g de sucre
  • 17 g de maicena
  • 1 rovell d’ou
  • 12 g de mantega

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Pastís de poma (apple crumble)

imatge de gemma

Aquesta recepta de pastís de poma és especial, diferent i deliciosa. El crumble és triomfador assegurat i li fa un acabat rustic i molt atractiu que agrada a tothom. Però és que el pastís, amb les espècies, té un aroma, una textura i uns sabors molt delicats. El resultat és esponjós, cremós, suau al paladar. No s’ha de guardar en nevera, a temperatura ambient, ben preservat de l’aire amb una cúpula, es conserva perfectament uns quants dies (si es que resistiu la temptació de menjar-ne).

Pastís de llimona

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració

Pastís de formatge (estil americà)

imatge de gemma

Ingredients per la base:

  • 100 g de farina
  • 60 g de sucre morè
  • 2,5 ml de bicarbonat
  • 2,5 ml de sal
  • 35 g de mantega gelada
  • 35 g de mel
  • 30 ml de llet
  • 10 ml d'aroma de vainilla.
  • 100 g de mantega fosa

Ingredients pel farciment:

Pastís de pastanaga

imatge de gemma

Ingredients: per un motllo de 20 cm de diàmetre, fan 8 raccions.

  • 2 ous a temperatura ambient.
  • 180 g de sucre
  • 100 g d'oli
  • 150 g de farina
  • 5 g d'impulsor
  • 5 g de bicarbonat
  • 2 g de canyella en pols
  • 2 g de sal
  • 240 g de pastanaga ratllada
  • 90  g de pinya en almívar
  • 45 g de fruits secs (nous pacanes, ametlles, etc)
  • 100 g de mantega en pomada
  • 75 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge crema

Elaboració:

Brownies (estil americà)

imatge de gemma

Ingredients:

  • 170 g de mantega
  • 200 g de xocolata al 70%
  • 100 g de xocolata al 50%
  • 45 g de cacau en pols al 100%
  • 5 ous
  • 200 g de sucre blanc
  • 120 g de sucre morè
  • 130 g de farina
  • 5 g de sal en escates (tipus maldon)
  • 80 g de nous pacanes

Elaboració:

Pa de pessic

imatge de gemma

TIngredients:

  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 2 mides de vas de iogurt de sucre
  • 1 mida d'oli
  • La ratlladura de la pell d'1 llimona
  • 3 mides de farina
  • 8 g d'impulsor

Elaboració:

Pàgines