pastis

Crema pastissera

imatge de gemma

Crema pastissera per farcir o per fornejar.

Ingredients:

  • 125 + 42 ml de llet
  • Una branca de canyella
  • La pell de mitja llimona
  • 34 g de sucre
  • 17 g de maicena
  • 1 rovell d’ou
  • 12 g de mantega

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Pastís de poma (apple crumble)

imatge de gemma

Aquesta recepta de pastís de poma és especial, diferent i deliciosa. El crumble és triomfador assegurat i li fa un acabat rustic i molt atractiu que agrada a tothom. Però és que el pastís, amb les espècies, té un aroma, una textura i uns sabors molt delicats. El resultat és esponjós, cremós, suau al paladar. No s’ha de guardar en nevera, a temperatura ambient, ben preservat de l’aire amb una cúpula, es conserva perfectament uns quants dies (si es que resistiu la temptació de menjar-ne).

Pastís de llimona

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració

Pastís de formatge (estil americà)

imatge de gemma

Ingredients per la base:

  • 100 g de farina
  • 60 g de sucre morè
  • 2,5 ml de bicarbonat
  • 2,5 ml de sal
  • 35 g de mantega gelada
  • 35 g de mel
  • 30 ml de llet
  • 10 ml d'aroma de vainilla.
  • 100 g de mantega fosa

Ingredients pel farciment:

Pastís de pastanaga

imatge de gemma

Ingredients: per un motllo de 20 cm de diàmetre, fan 8 raccions.

  • 2 ous a temperatura ambient.
  • 180 g de sucre
  • 100 g d'oli
  • 150 g de farina
  • 5 g d'impulsor
  • 5 g de bicarbonat
  • 2 g de canyella en pols
  • 2 g de sal
  • 240 g de pastanaga ratllada
  • 90  g de pinya en almívar
  • 45 g de fruits secs (nous pacanes, ametlles, etc)
  • 100 g de mantega en pomada
  • 75 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge crema

Elaboració:

Brownies (estil americà)

imatge de gemma

Ingredients:

  • 170 g de mantega
  • 200 g de xocolata al 70%
  • 100 g de xocolata al 50%
  • 45 g de cacau en pols al 100%
  • 5 ous
  • 200 g de sucre blanc
  • 120 g de sucre morè
  • 130 g de farina
  • 5 g de sal en escates (tipus maldon)
  • 80 g de nous pacanes

Elaboració:

Pa de pessic

imatge de gemma

TIngredients:

  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 2 mides de vas de iogurt de sucre
  • 1 mida d'oli
  • La ratlladura de la pell d'1 llimona
  • 3 mides de farina
  • 8 g d'impulsor

Elaboració:

Pastís de formatge cremat (a la vasca)

imatge de gemma

Aquesta és amb diferència la meva recepta de pastís de formatge preferida. En tinc d’altres, molt bones totes, però aquesta és la millor. Amb formatge crema “normal” queda suau i al gust de tothom, serà un èxit segur; però si utilitzes un formatge més potent com un idiazabal, un maó, un emmental o un manxego curat ... els sabors seran d’un altre nivell.

A més, és molt fàcil. Només cal seguir els consells de les notes que s’indica al final.