imatge de gemma

Ingredients:

  • 700 g de formatge crema
  • 5 ous
  • 280 g de sucre blanc
  • 1 cullera de farina
  • 350 ml de nata líquida

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 210 °C.
  2. Posar el formatge crema en un bol gran i remenar suaument a mà amb un batedor de barnilles, incorporant els ous d'un en un fins a fer una crema sense grumolls.
  3. Afegir el sucre i remenar suaument.
  4. Afegir la farina, remenar suau fins a incorporar sense grumolls.
  5. Afegir la nata, i incorporar fins a obtenir una crema homogènia.
  6. Posar en un motlle desmuntable folrat amb paper de cuina tot ell.
  7. Fornejar a 210 °C a altura mitjana, uns 45', vigilant als 30'.
  8. Refredar 3 o 4 hores abans de traure del motlle.

Notes:

La clau d'aquesta recepta és treballar-la a mà, amb paciència, perquè no quedi cap grumoll, vigilar-la al forn i folrar bé el motlle.

Ha de quedar torrada i amb clapes negres com si es cremés, però no pateixis és el caramel·litzat de la farina i al paladar és espectacular.

Puja rodona, elevant-se més al centre, i quan es refreda baixa molt.

Si el motlle no és desmuntable, no trauràs el pastís. Si no folres bé el motlle amb paper de cuinar, no trauràs el pastís. Així de simple.