imatge de gemma

Aquesta és amb diferència la meva recepta de pastís de formatge preferida. En tinc d’altres, molt bones totes, però aquesta és la millor. Amb formatge crema “normal” queda suau i al gust de tothom, serà un èxit segur; però si utilitzes un formatge més potent com un idiazabal, un maó, un emmental o un manxego curat ... els sabors seran d’un altre nivell.

A més, és molt fàcil. Només cal seguir els consells de les notes que s’indica al final. 

Opcional: es pot fer una base amb 100 g de galetes “maria” picades fins a fer engrunes i 100 g de mantega en pomada. Barrejar be els ingredients i posar-los al fons del motllo amb paper de forn, apretant després per a fer una base compacta. Deixar al congelador fins que calgui, si pots tota la nit. Calculat per a un motllo de 22 cm de diàmetre, que son 6 o 8 raccions.

Ingredients:

  • 560 g de formatge crema
  • 4 ous
  • 224 g de sucre blanc
  • 1 cullera de farina
  • 280 ml de nata líquida

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 210 °C.
  2. Posar el formatge crema en un bol gran i remenar suaument a mà amb un batedor de barnilles, incorporant els ous d'un en un fins a fer una crema sense grumolls.
  3. Afegir el sucre i remenar suaument.
  4. Afegir la farina, remenar suau fins a incorporar sense grumolls.
  5. Afegir la nata, i incorporar fins a obtenir una crema homogènia.
  6. Posar en un motlle desmuntable folrat amb paper de cuina tot ell.
  7. Fornejar a 210 °C a altura mitjana, uns 45', vigilant als 30'.
  8. Refredar 3 o 4 hores abans de traure del motlle.

Notes:

La clau d'aquesta recepta cal treballar-la a mà, amb paciència, perquè no quedi cap grumoll, vigilar-la al forn i folrar bé el motlle.

Ha de quedar torrada i amb clapes negres com si es cremés, però no pateixis és el caramel·litzat de la farina i al paladar és espectacular.

Puja rodona, elevant-se més al centre, i quan es refreda baixa molt.

La base no ha de ser molt gruixuda, uns 2 o 3 milímetres, només perquè ens permeti traure’l del motllo i traslladar-ho a la safata de servir, per no distreure del sabor del pastís. 

Si el motlle no és desmuntable, no trauràs el pastís. Si no folres bé el motlle amb paper de cuinar, no trauràs el pastís. Així de simple. 

Afegiu un comentari