Ingredients: per un motllo de 20 cm de diàmetre, fan 8 raccions.
- 2 ous a temperatura ambient.
- 180 g de sucre
- 100 g d'oli
- 150 g de farina
- 5 g d'impulsor
- 5 g de bicarbonat
- 2 g de canyella en pols
- 2 g de sal
- 240 g de pastanaga ratllada
- 90 g de pinya en almívar
- 45 g de fruits secs (nous pacanes, ametlles, etc)
- 100 g de mantega en pomada
- 75 g de sucre llustre
- 250 g de formatge crema
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 170 °C i preparar el motlle folrat de paper de forn
- Batre els ous i el sucre a velocitat alta fins que quedi escumós
- Afegir l'oli en forma de rajolí continu sense deixar de batre.
- Garbellar la farina, l'impulsor, el bicarbonat la canyella i la sal. Afegir a la barreja d'ous i remenar a mà amb l'espàtula de baix a dalt, suaument.
- Afegir la pastanaga ratllada, la pinya en almívar tallada en bocinets petits, i les pacanes picades. Remenar.
- Posar al motlle i enfornar a 170 °C entre 40 - 45 minuts.
- Deixar refredar i preparar la crema de formatge per farcir o acompanyar.
- És important que la mantega estigui a punt de pomada, temperatura ambient, per batre-la fort, a velocitat alta durant 4 o 5 minuts.
- Parar la màquina, afegir el sucre llustre i batre incrementant la velocitat.
- Afegir el formatge a poc a poc i batre a velocitat mitjana.
Afegeix un comentari