imatge de gemma

Ingredients: per un motllo de 20 cm de diàmetre, fan 8 raccions.

  • 2 ous a temperatura ambient.
  • 180 g de sucre
  • 100 g d'oli
  • 150 g de farina
  • 5 g d'impulsor
  • 5 g de bicarbonat
  • 2 g de canyella en pols
  • 2 g de sal
  • 240 g de pastanaga ratllada
  • 90  g de pinya en almívar
  • 45 g de fruits secs (nous pacanes, ametlles, etc)
  • 100 g de mantega en pomada
  • 75 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge crema

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 170 °C i preparar el motlle folrat de paper de forn
  2. Batre els ous i el sucre a velocitat alta fins que quedi escumós
  3. Afegir l'oli en forma de rajolí continu sense deixar de batre.
  4. Garbellar la farina, l'impulsor, el bicarbonat la canyella i la sal. Afegir a la barreja d'ous i remenar a mà amb l'espàtula de baix a dalt, suaument.
  5. Afegir la pastanaga ratllada, la pinya en almívar tallada en bocinets petits, i les pacanes picades. Remenar.
  6. Posar al motlle i enfornar a 170 °C entre 40 - 45 minuts.
  7. Deixar refredar i preparar la crema de formatge per farcir o acompanyar.
  8. És important que la mantega estigui a punt de pomada, temperatura ambient, per batre-la fort, a velocitat alta durant 4 o 5 minuts.
  9. Parar la màquina, afegir el sucre llustre i batre incrementant la velocitat.
  10. Afegir el formatge a poc a poc i batre a velocitat mitjana.

Afegeix un comentari