imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

  1. Tallar la poma amb pell a rodelles i retirar el cor.
  2. Preparar una paella amb una cullerada de mantega, posar-hi la poma i empolvorar dues cullerades de sucre per sobre.
  3. A banda, en un bol, batre un ou sencer amb una cullerada de vainillina o canyella i dues cullerades de sucre.
  4. Afegir remenant per que s’incorpori be cada ingredient, l’oli, la llet, la farina i l’impulsor.
  5. Abocar la massa ben fina sobre les pomes a la paella.
  6. Tapar i coure a foc baix 15 minuts.
  7. Amb l’ajuda d’un plat, donar la volta (com si fos una truita), escampant una cullerada de mantega amb el pincell abans per la paella.
  8. Tapar i deixa 10 minuts més a foc baix.
  9. Deixar refredar.

Nota: vigilar sempre perque el foc sigui el necessari: massa poc i no puja, massa fort i es cremarà.