Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.
Avui provem de fer la massa per la base de pizza, però funcionaria perfectament per a una coca de recapte. En diem pizza perquè és difícil explicar què és i encara menys donar-li nom si no és referint-nos a la pizza. En veritat, només s'assembla en la forma; però té un altre aspecte i un altre gust. El resultat ens agrada, es menja bé i atipa, però els ingredients són saludables, i permet posar al damunt el que vulguis (o tinguis) en cada moment.
He trobat la recepta en un llibre de la Gina Estapé que m'han deixat, i el seu compte d'Instagram n'està ple de bones propostes.
Ingredients:
- 100 g de farina d'ametlla
- 100 g de pastanaga ratllada
- 1 ou
- 10 g oli d'oliva
- 5 g de psyllium
- 1 tsp d'orenga
- 1/2 tsp de comí
- 1 tsp de sal
- 1 pessic de pebre
Elaboració:
- Escalfar el forn a 180 °C.
- Pela i ratllar les pastanagues.
- Posar tots els ingredients en un bol i remenar bé.
- Poseu un paper de forn en una safata de forn i pinzelleu amb una mica d'oli
- Poseu la massa al damunt, i aplaneu-la amb les mans o amb un corró i doneu-li forma. Mireu que no quedi molt prima.
- Enforneu la massa uns 15 minuts a 180 °C.
- Entretant prepareu el farciment del vostre gust.
- Quan la base estigui cuita retireu-la del forn, poseu els ingredients pel damunt.
- Enforneu 10 o 12 minuts més.
- Serviu i mengeu calenta.
Propostes pel farciment:
- Salsa pesto, porro, carabassa, xampinyons, olives i un cop fora del forn unes fulles de ruca.
- Ceba, carabassa, figues, ruca i pinyons
- Porro, xampinyons, espinacs, olives i ou.
- Ceba, carabassó, pebrot vermell, pebrot verd, albergínia, olives i verat en conserva.
- Carabassó, pera, nous, tàperes i ruca.
- Porro, carxofes, bolets i anxoves.
Afegeix un comentari