imatge de gemma

Aquesta recepta és fàcil, els ingredients són habituals els trobem tot l’any, i és molt interessant per dues tècniques: d’una banda, utilitzar farina, que cuinada amb la mantega dona una textura diferent i uns sabors de torrats que combinen molt bé amb els terrossos dels xampinyons, i de l’altra l’aromatització amb herbes, romaní en aquest cas, per acabar de portar el bosc al plat.

En Robert diu que és la millor sopa que ha menjat mai. Res a afegir.

Ingredients: (per dues persones)

  • 400 g de xampinyons
  • 25 g de mantega
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 3 tsp de farina
  • 500 ml de brou de verdures
  • 75 ml de nata
  • Romaní, julivert, herbes al gust.
  • Oli, sal i pebre.

Elaboració:

  1. En una cassola a mig foc, desfer la mantega amb 1 tbsp d’oli.
  2. Afegir la ceba tallada menuda i els alls sencers i deixar enrossir.
  3. Afegir els xampinyons tallats a mida mossegada i deixar daurar tot junt 5 minuts. Retirar els alls.
  4. Afegir la farina i deixar cuinar un parell de minuts, remenant sempre.
  5. Afegir el brou i coure 15 minuts, sempre a foc mitjà. Afegir unes branques de romaní.
  6. En els darrers minuts afegir la nata i rectificar de sal i pebre.
  7. Servir calent.

Afegeix un comentari