Aquesta recepta és fàcil, els ingredients són habituals els trobem tot l’any, i és molt interessant per dues tècniques: d’una banda, utilitzar farina, que cuinada amb la mantega dona una textura diferent i uns sabors de torrats que combinen molt bé amb els terrossos dels xampinyons, i de l’altra l’aromatització amb herbes, romaní en aquest cas, per acabar de portar el bosc al plat.
En Robert diu que és la millor sopa que ha menjat mai. Res a afegir.
Ingredients: (per dues persones)
- 400 g de xampinyons
- 25 g de mantega
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 3 tsp de farina
- 500 ml de brou de verdures
- 75 ml de nata
- Romaní, julivert, herbes al gust.
- Oli, sal i pebre.
Elaboració:
- En una cassola a mig foc, desfer la mantega amb 1 tbsp d’oli.
- Afegir la ceba tallada menuda i els alls sencers i deixar enrossir.
- Afegir els xampinyons tallats a mida mossegada i deixar daurar tot junt 5 minuts. Retirar els alls.
- Afegir la farina i deixar cuinar un parell de minuts, remenant sempre.
- Afegir el brou i coure 15 minuts, sempre a foc mitjà. Afegir unes branques de romaní.
- En els darrers minuts afegir la nata i rectificar de sal i pebre.
- Servir calent.
Afegeix un comentari