imatge de gemma

Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.

Però, he trobat la solució: les torrades franceses.

Es fan més ràpidament i més fàcil que les crepes. Acompanyen molt bé el dolç i també el salat. Són molt bones calentes, acabades de sortir de la paella, però millors encara si són tèbies, pugen les aromes de vainilla i nou moscada, i et deixaran temps per preparar els ous, els bacons, els cafès, els té i les fruites per fer un bon esmorzar festiu. També es pot preparar la nit abans (fins al punt 3), guardar a la nevera i l’endemà matí només sucar el pa i fer-lo a la paella.

Atenció, molt important: no cal sucar molt el pa, només volta i volta, si porta massa líquid costarà més temps de fer i es trencarà més fàcil en manipular per donat la volta o servir. 

Ingredients:

  • 3 llesques de pa de brioix o de motlle fresc.
  • 1 ou
  • 25 g de sucre (2 tbsp)
  • 80 g de llet (7 tbsp)
  • Un pessic de nou moscat
  • Unes gotes de vainilla
  • Una mica de mantega per la paella.

Elaboració:

  1. Ens cal un plat fondo per batre els ingredients d’una mida on després puguis sucar les llesques de pa.
  2. Posar en el plat l’ou i batre molt bé.
  3. Afegir la llet, el sucre i les espècies i batre bé fins a dissoldre el sucre.
  4. Preparar una paella antiadherent al foc mitjà amb una mica de mantega.
  5. Sucar el pa en la preparació i passar a la paella.
  6. Deixar fer pels dos costats i servir immediatament.

 

Afegeix un comentari