Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.
Però, he trobat la solució: les torrades franceses.
Es fan més ràpidament i més fàcil que les crepes. Acompanyen molt bé el dolç i també el salat. Són molt bones calentes, acabades de sortir de la paella, però millors encara si són tèbies, pugen les aromes de vainilla i nou moscada, i et deixaran temps per preparar els ous, els bacons, els cafès, els té i les fruites per fer un bon esmorzar festiu. També es pot preparar la nit abans (fins al punt 3), guardar a la nevera i l’endemà matí només sucar el pa i fer-lo a la paella.
Atenció, molt important: no cal sucar molt el pa, només volta i volta, si porta massa líquid costarà més temps de fer i es trencarà més fàcil en manipular per donat la volta o servir.
Ingredients:
- 3 llesques de pa de brioix o de motlle fresc.
- 1 ou
- 25 g de sucre (2 tbsp)
- 80 g de llet (7 tbsp)
- Un pessic de nou moscat
- Unes gotes de vainilla
- Una mica de mantega per la paella.
Elaboració:
- Ens cal un plat fondo per batre els ingredients d’una mida on després puguis sucar les llesques de pa.
- Posar en el plat l’ou i batre molt bé.
- Afegir la llet, el sucre i les espècies i batre bé fins a dissoldre el sucre.
- Preparar una paella antiadherent al foc mitjà amb una mica de mantega.
- Sucar el pa en la preparació i passar a la paella.
- Deixar fer pels dos costats i servir immediatament.
Afegeix un comentari