Ingredients:
- 170 g de mantega
- 200 g de xocolata al 70%
- 100 g de xocolata al 50%
- 45 g de cacau en pols al 100%
- 5 ous
- 200 g de sucre blanc
- 120 g de sucre morè
- 130 g de farina
- 5 g de sal en escates (tipus maldon)
- 80 g de nous pacanes
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 170 °C i preparar un motlle de 20 x 30 cm amb paper de cuina, (aquest motllo és el clàssic però a mi m'agrada més amb motllo de plum cake: resulta més fàcil de tallar i fer raccions i ´la presentació guanya molt)
- Posar la mantega i les xocolates al 70% i el 50% en un bol gran al bany maria (però que el bol no toqui l'aigua), remenant bé. Quan estigui fos, retirar del foc.
- Afegir el cacau en pols, remenar i deixar refredar.
- A la màquina o amb el batedor de barnilles, a la velocitat alta batre els ous, i sense parar de batre afegir els sucres a poc a poc. Batre be fins que no es noti cap cristall de sucre.
- Afegir els ous i sucres a la xocolata i remenar a mà, suaument, amb l'espàtula.
- Garbellar i afegir la farina i remenar de baix cap a dalt amb l'espàtula. Afegir la sal i remenar suaument.
- Omplir el motlle i posar les pacanes per sobre.
- Posar al forn a 170 °C entre 15 - 30 minuts. Vigilant.
Nota: quan està fet els costats se separen del motlle i grenya.
Afegeix un comentari