imatge de gemma

Ingredients:

  • 170 g de mantega
  • 200 g de xocolata al 70%
  • 100 g de xocolata al 50%
  • 45 g de cacau en pols al 100%
  • 5 ous
  • 200 g de sucre blanc
  • 120 g de sucre morè
  • 130 g de farina
  • 5 g de sal en escates (tipus maldon)
  • 80 g de nous pacanes

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 170 °C i preparar un motlle de 20 x 30 cm amb paper de cuina, (aquest motllo és el clàssic però a mi m'agrada més amb motllo de plum cake: resulta més fàcil de tallar i fer raccions i ´la presentació guanya molt)
  2. Posar la mantega i les xocolates al 70% i el 50% en un bol gran al bany maria (però que el bol no toqui l'aigua), remenant bé. Quan estigui fos, retirar del foc.
  3. Afegir el cacau en pols, remenar i deixar refredar.
  4. A la màquina o amb el batedor de barnilles, a la velocitat alta batre els ous, i sense parar de batre afegir els sucres a poc a poc. Batre be fins que no es noti cap cristall de sucre.
  5. Afegir els ous i sucres a la xocolata i remenar a mà, suaument, amb l'espàtula.
  6. Garbellar i afegir la farina i remenar de baix cap a dalt amb l'espàtula. Afegir la sal i remenar suaument.
  7. Omplir el motlle i posar les pacanes per sobre.
  8. Posar al forn a 170 °C entre 15 - 30 minuts. Vigilant.

Nota: quan està fet els costats se separen del motlle i grenya.

Afegeix un comentari