
Ja que no podem fer relish de tomàquet i pebrot ni chutney de carabassa per acompanyar els plats de carn o peix, les torrades, etc. hem de trobar alternatives sense sucre. Aquesta opció és excel·lent. N'hi ha que diuen que aquesta pasta els recorda la sobrassada!!!
Atenció: si feu servir tomàquets secs conservats en oli, tingueu en compte aquest oli en l'elaboració. És a dir: no sigueu molt curosos per escórrer els tomàquets del seu oli, no afegiu cap més oli al vas de batre, i si cal després per aconseguir la textura adequada utilitzeu l'oli de la conserva. a més els fareu en la meitat del temps.
Amb aquestes quantitats surt un pot petit de confitura, ben tapat a la nevera pot durar una setmana o dues perfectament, això si no us l'acabeu abans.
Temps: total 20 minuts
- 15 minuts per preparar ingredients
- 5 minuts per elaborar
Racions: 2 persones
Ingredients:
- 50 g de tomàquet secs
- 25 g de pinyons o ametlles
- 1 gra d'all
- 5 tbsp d'oli bo
- 10 o 12 fulles d'alfàbrega
- 1 tbsp de pebrot vermell fumat
- 10 o 15 llavors de comí
- 10 o 15 llavors d'anís
- 1/2 tsp d'orenga seca
- Pebre i sal
Elaboració:
- Hidratar els tomàquets amb aigua calenta, uns 15 minuts. Escórrer bé.
- Posar al vas de la batedora els tomàquets i tots els ingredients, excepte la meitat de l'oli.
- Batre bé fins a obtenir una pasta, i anar afegint l'oli, a poc a poc, si cal per obtenir la textura que ens agrada.
- Rectificar de sal i pebre.
Afegeix un comentari