imatge de gemma

Ingredients:

  • 50 g de tomàquet secs
  • 25 g de pinyons
  • 1 gra d'all
  • 5 tbsp d'oli bo
  • 10 o 12 fulles d'alfàbrega
  • 1 tbsp de pebrot vermell fumat
  • 10 o 15 llavors de comí
  • 10 o 15 llavors d'anís
  • 1/2 tsp d'orenga seca
  • Pebre i sal

Elaboració:

  1. Hidratar els tomàquets amb aigua calenta, uns 15 minuts. Escórrer bé.
  2. Posar al vas de la batedora els tomàquets i tots els ingredients, excepte la meitat de l'oli.
  3. Batre bé fins a obtenir una pasta, i anar afegint l'oli, a poc a poc, si cal per obtenir la textura que ens agrada.
  4. Rectificar de sal i pebre. 

Notes: si feu servir tomàquets secs conservats en oli, tingueu en compte aquest oli en l'elaboració. És a dir: no sigueu molt curosos per escórrer els tomàquets del seu oli, no afegiu cap més oli al vas de batre, i si cal després per aconseguir la textura adequada utilitzeu l'oli de la conserva.

N'hi ha que diuen que aquesta pasta els recorda la sobrassada!!!

Afegeix un comentari