imatge de gemma

Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.

No són les galetes dolces que ens venen els industrials, ni tan sols les artesanes de la pastisseria: de fet no sé si les qualificaria de dolces, són una altra cosa. Estem tan acostumats al gust dels sucres refinats que cap de les alternatives amb índex glucèmics baixos ens consolen. Ho sabem, però per algun motiu (addictiu i nociu, és clar) no ho acceptem. He pogut, sense cap problema, deixar les begudes alcohòliques i les carbòniques endolcides, ja fa molts anys que vaig deixar el tabac, i no va ser gens traumàtic, de seguida els beneficis van superar de llarg l'enyorança de l'addicció. Però amb el sucre, jo no sé què ens passa amb el sucre que no ho aconsegueixo. Seguiré buscant receptes que s'acostin a la dolçor del sucre, sense afegir sucre: tot un repte. 

Temps: total 60 minuts

  • 20 minuts per preparar el forn i els ingredients
  • 20 minuts de cocció
  • 20 minuts per refredar

Racions: 10 unitats

Ingredients:

  • 160 g de farina d'ametlla
  • 2 tbsp de sucre de coco
  • 125 g de iogurt grec
  • 1 llimona 

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 180 °C.
  2. Posar en un bol la farina d'ametlla i el sucre de coco i barrejar bé.
  3. Afegir el iogurt, el suc de mitja llimona i la pell ratllada de la llimona sencera.
  4. Treballar la massa fins a integrar-ho tot bé.
  5. Preparar les boletes de massa i posar-les en una safata de forn amb paper i aplanar-les fent la forma de galeta.
  6. Enfornar uns 15 o 20 minuts, vigilant a partir dels 10' que no quedin massa daurades.
  7. Deixar refredar completament abans de retirar del paper de forn.

Afegeix un comentari