imatge de gemma

Ingredients per la base:

  • 100 g de farina
  • 60 g de sucre morè
  • 2,5 ml de bicarbonat
  • 2,5 ml de sal
  • 35 g de mantega gelada
  • 35 g de mel
  • 30 ml de llet
  • 10 ml d'aroma de vainilla.
  • 100 g de mantega fosa

Ingredients pel farciment:

  • 180 ml de nata
  • 200 g de xocolata blanca
  • 500 g de formatge crema a temperatura ambient (20 °C)
  • 100 g de sucre llustre
  • 4 ous a temperatura ambient
  • 1 vainilla en beina

Ingredients per l'acabat:

  • 25 g de sucre llustre
  • 200 ml de iogurt grec
  • Un grapat de fruits vermells.

Elaboració de la base

  1. Preescalfar el forn a 180 °C i preparar la llauna amb paper de forn.
  2. Posar en un bol la farina, el sucre morè, el bicarbonat, la sal i la mantega gelada i treballar amb les mans fins que semblin molles de pa gruixut.
  3. Afegir la mel, la llet i l'aroma de vainilla i remenar fort, fins que quedi una massa fina, cm una pasta.
  4. Estendre la massa a sobre la llauna amb paper de forn, fent un gruix de 5 mm. Fornejar 20 - 25 minuts a 180 °C.
  5. Traure del forn i deixar refredar completament. Trencar-ho a miques, posant-ho en una bossa i picant amb el corró.
  6. Afegir la mantega fosa i barrejar fins que sembli sorra humida.
  7. Omplir el fons d'un motlle (rodó d'uns 20 cm de diàmetre desmuntable i cobert amb paper de forn) i fem pressió. Congelar mentre fem el farciment.

Elaboració del farciment:

  1. Preescalfar el forn a 150 °C.
  2. Escalfar la nata en un pot gran, al foc. Quan bulli retirar del foc, afegir la xocolata i remenar fins a desfer. Deixar refredar.
  3. A la màquina, batre el formatge crema a velocitat mitjana. Afegir el sucre a poc a poc, batent fins a obtenir una fina crema escumosa.
  4. A banda, batre els ous i afegir la polpa de la beina de vainilla. Afegir-ho al formatge, a poc a poc, sense deixar de batre per evitar que qualli.
  5. Un cop ben barrejat, posar velocitat a mínim i afegir la xocolata. Batre suaument fins a obtenir un aspecte sedós.
  6. Omplir el motlle que hem tret del congelador i fornegem a 150 °C uns 90 minuts.
  7. Treure el pastís del forn i deixar refredar uns 10 minuts.

Elaboració de l'acabat

  1. A la màquina, a velocitat mitjana, batre el iogurt grec i el sucre llustre fins a obtenir una crema escumosa.
  2. Un cop passats els 10 minuts de refredar el pastís, estendre la crema per sobre: formant un cercle i deixant uns 2 cm fins a les vores.
  3. Tornar a posar al forn 10 minuts més.
  4. Apagar el forn, obrir la porta i deixar refredar lentament, dins del forn dues hores.
  5. Quan estigui a temperatura ambient, tapar amb film i deixar a la nevera tota una nit
  6. Guarnir amb fruits vermells i fulles de menta o alfàbrega abans de presentar.