Ingredients per la base:
- 100 g de farina
- 60 g de sucre morè
- 2,5 ml de bicarbonat
- 2,5 ml de sal
- 35 g de mantega gelada
- 35 g de mel
- 30 ml de llet
- 10 ml d'aroma de vainilla.
- 100 g de mantega fosa
Ingredients pel farciment:
- 180 ml de nata
- 200 g de xocolata blanca
- 500 g de formatge crema a temperatura ambient (20 °C)
- 100 g de sucre llustre
- 4 ous a temperatura ambient
- 1 vainilla en beina
Ingredients per l'acabat:
- 25 g de sucre llustre
- 200 ml de iogurt grec
- Un grapat de fruits vermells.
Elaboració de la base
- Preescalfar el forn a 180 °C i preparar la llauna amb paper de forn.
- Posar en un bol la farina, el sucre morè, el bicarbonat, la sal i la mantega gelada i treballar amb les mans fins que semblin molles de pa gruixut.
- Afegir la mel, la llet i l'aroma de vainilla i remenar fort, fins que quedi una massa fina, cm una pasta.
- Estendre la massa a sobre la llauna amb paper de forn, fent un gruix de 5 mm. Fornejar 20 - 25 minuts a 180 °C.
- Traure del forn i deixar refredar completament. Trencar-ho a miques, posant-ho en una bossa i picant amb el corró.
- Afegir la mantega fosa i barrejar fins que sembli sorra humida.
- Omplir el fons d'un motlle (rodó d'uns 20 cm de diàmetre desmuntable i cobert amb paper de forn) i fem pressió. Congelar mentre fem el farciment.
Elaboració del farciment:
- Preescalfar el forn a 150 °C.
- Escalfar la nata en un pot gran, al foc. Quan bulli retirar del foc, afegir la xocolata i remenar fins a desfer. Deixar refredar.
- A la màquina, batre el formatge crema a velocitat mitjana. Afegir el sucre a poc a poc, batent fins a obtenir una fina crema escumosa.
- A banda, batre els ous i afegir la polpa de la beina de vainilla. Afegir-ho al formatge, a poc a poc, sense deixar de batre per evitar que qualli.
- Un cop ben barrejat, posar velocitat a mínim i afegir la xocolata. Batre suaument fins a obtenir un aspecte sedós.
- Omplir el motlle que hem tret del congelador i fornegem a 150 °C uns 90 minuts.
- Treure el pastís del forn i deixar refredar uns 10 minuts.
Elaboració de l'acabat
- A la màquina, a velocitat mitjana, batre el iogurt grec i el sucre llustre fins a obtenir una crema escumosa.
- Un cop passats els 10 minuts de refredar el pastís, estendre la crema per sobre: formant un cercle i deixant uns 2 cm fins a les vores.
- Tornar a posar al forn 10 minuts més.
- Apagar el forn, obrir la porta i deixar refredar lentament, dins del forn dues hores.
- Quan estigui a temperatura ambient, tapar amb film i deixar a la nevera tota una nit
- Guarnir amb fruits vermells i fulles de menta o alfàbrega abans de presentar.
Afegeix un comentari