imatge de gemma

Per fer la base

Ingredients:

  • 120 g de mantega en pomada
  • 60 g de farina de blat de moro
  • 1 rovell d'ou
  • 30 ml d'aigua
  • 2,5 ml de sal
  • 5 ml de sucre llustre
  • 130 g de farina

Elaboració:

  1. Batre la mantega, amb la màquina, fins a fer-la suau i cremosa.
  2. Amb la màquina parada afegir la farina de blat de moro, el rovell, l'aigua, la sal i el sucre. Batre a baixa velocitat fins a obtenir una pasta suau.
  3. Afegir la farina a màquina parada i barrejar suau.
  4. Aplanar la massa en un disc gruixut, embolicar-ho amb film i deixar a la nevera dues hores.
  5. Després, donar forma rodona i d'un gruix de 3 mm. Cobrir el motlle i posar a la nevera 30 minuts.
  6. Preescalfar el forn a 180 °C.
  7. Treure de la nevera i posar un paper de forn al fons de la base i mongetes seques a sobre.
  8. Fornejar 15 - 20 minuts.
  9. Treure del forn i deixar refredar abans de manipular. Retirar les mongetes (delicat).
  10. Fornejar 10 minuts. Traure i deixar refredar abans de farcir i acabar el plat.

Per fer el farciment:

Ingredients:

  • 25 g de mantega
  • El farciment que prefereixis: verdures variades, pernil, bacó, formatges, herbes aromàtiques, espècies, ceba tendre, espinacs, porro...
  • 3 ous
  • 220 ml de nata
  • Un pessic de sal i pebre

Elaboració:

  1. En una paella, saltejar amb la mantega el farciment escollit. Deixar refredar.
  2. Batre els ous, la nata amb un pessic de sal i pebre, fins a incorporar bé. Afegir al farciment preparat abans.
  3. Acabar el farciment afegint formatge ratllat, herbes, cibulet ... Incorporar bé.

Acabar la quiche:

  1. Omplir el motlle amb la crema. (Tot ha d'estar fred).
  2. Fornejar 10 minuts a 180 °C.
  3. Baixar la temperatura a 170 °C i fornejar 20 - 25 minuts més.
  4. Vigilar el color i la consistència, i respectar els temps.