Una recepta ideal per preparar amb temps un àpat, perquè permet menjar-la calenta, tèbia o freda. Sempre està molt bona. Si acabada de sortir del forn és deliciosa, quan està freda i reposada els sabors dels ingredients, les salses i les espècies són més reconeixibles i la textura més ferma millora molt. Triomfaràs en qualsevol cas.
Si vols preparar la massa, si tens temps de fer-ho, és encara millor. Les masses comercials et faran guanyar temps, però no són tan bones. Aquí tens la recepta, no és difícil.
Les combinacions pel farciment són múltiples, des de l'aprofitament de què tinguis a la nevera en aquell moment fins a combinacions clàssiques com els espinacs amb formatge de cabra i pinyons, el porro amb bacó, el pernil i formatge, fins a les més gurmet com la ceba caramel·litzada amb formatge manxec curat, gambes i salmó, pollastre amb xampinyons i poma, etc.
Ingredients:
- Massa de pasta de full o quebrada
- Farciment al teu gust: verdures, bacó, formatge, etc.
- 3 ous
- 200 ml de mata per cuinar
- 200 g de formatge ratllat
- Espècies al teu gust: clau, nou moscada, pebre, etc
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 200 °C
- Preparar la massa en el motlle, punxada amb una forquilla i amb un paper de forn per sobre amb un pes (cigrons van molt bé) que impedeixi pujar.
- Posar a la banda del mig del forn uns 10 o 15 minuts.
- Mentrestant preparar el farcit saltant les verdures, o bacó, o el que hagis triat a la paella. Reservar.
- En un bol, batre els ous i la nata.
- Afegir les espècies del teu gust.
- Afegir les verdures i el farciment escollit.
- Un cop fora del forn la massa, retirar els cigrons i el paper de cuina.
- Posar al fons una capa molt fina de mostassa suau. Opcional.
- Per damunt escampar una mica de formatge ratllat.
- Afegir el farciment i per acabar una mica més de formatge.
- Enfornar a 200 °C uns altres 10 o 15 minuts, fins que estigui daurada i feta al teu gust.
- Deixar refredar abans de retirar del motlle.
Afegeix un comentari