Ingredients:
- 1 o 2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 1 porro
- Unes branques de julivert
- 1 nap
- 6 o 8 xampinyons
- 1 fulla de llorer
- 2 remolatxes fresques
- 1 poma
- Sal, sucre, pebre negre.
- 1 cullera de vinagre
- 1 cullera de suc de llimona
Elaboració:
- Prepara un brou suau amb les pastanagues, els xampinyons sencers, l'api, porro, julivert, nap, la fulla de llorer i una mica de sal i pebre. Uns 30 minuts.
- Colar el brou, separant els xampinyons.
- Fer la poma i els xampinyons a làmines, i la remolatxa en trossos grossos. Afegir al brou.
- Afegir un pessic de sal, un pessic de sucre, el vinagre i el suc de llimona. Fer bullir 30 minuts.
- Per servir es pot colar tot i fer un brou lleuger, de color vermell brillant i molt saborós. O bé descartar la remolatxa i servir-ho amb els trossets de poma i xampinyons.
Nota: A Varsòvia, on la vaig testar per primera vegada la serveixen molt calenta i amb crema agra de iogurt. No hi estem gaire acostumats, ni és fàcil de trobar, però és el més autèntic.
Afegeix un comentari