imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 o 2 pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 1 porro
  • Unes branques de julivert
  • 1 nap
  • 6 o 8 xampinyons
  • 1 fulla de llorer
  • 2 remolatxes fresques
  • 1 poma
  • Sal, sucre, pebre negre.
  • 1 cullera de vinagre
  • 1 cullera de suc de llimona

Elaboració:

  1. Prepara un brou suau amb les pastanagues, els xampinyons sencers, l'api, porro, julivert, nap, la fulla de llorer i una mica de sal i pebre. Uns 30 minuts.
  2. Colar el brou, separant els xampinyons.
  3. Fer la poma i els xampinyons a làmines, i la remolatxa en trossos grossos. Afegir al brou.
  4. Afegir un pessic de sal, un pessic de sucre, el vinagre i el suc de llimona. Fer bullir 30 minuts.
  5. Per servir es pot colar tot i fer un brou lleuger, de color vermell brillant i molt saborós. O bé descartar la remolatxa i servir-ho amb els trossets de poma i xampinyons.

Nota: A Varsòvia, on la vaig testar per primera vegada la serveixen molt calenta i amb crema agra de iogurt. No hi estem gaire acostumats, ni és fàcil de trobar, però és el més autèntic.