Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.
El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ...
Ingredients:
- 100 g de farina de fajol
- 200 g d'aigua
- 1 tsp de sal
- Pel farciment: 1 ou, un grapat de formatge, pernil, xampinyons, etc
Elaboració:
- Posar en un bol la farina, la sal i 150 g d'aigua
- Remenar bé amb les barnilles. Ha de quedar una massa líquida.
- Tapar i deixar reposar un parell d'hores.
- Després d'aquest temps, afegim la resta de l'aigua i remenem per integrar-ho bé.
- Preparem al foc una paella gran antiadherent ben calenta, suquem un paper de cuina amb una mica d'oli i engreixem bé la paella perquè no s'enganxi la galette.
- Amb un cullerot, anem afegint la massa a la paella i amb una paleta de pastar l'escampem ben fina per tota la superfície.
- Deixar fer uns 40 segons per cada banda. Per manipular-la i donar la volta caldrà una espàtula i anar treballant de l'exterior cap al centre amb cura.
- Preparar totes les galettes i reservar.
- Un cop fetes les galettes, per farcir-les, podem baixar el foc a mitjana/baixa potència.
- Posar la galette a la paella, trencar un ou i abocar-lo a la meitat. Vigilar amb l'espàtula de mantenir el rovell al centre i escampar la clara cap a l'exterior de la galette. Quan la clara qualli ja s'aguantarà sol.
- Afegir al voltant del rovell, el formatge i el pernil.
- Plegar amb cura les vores cap al mig.
- Deixar fer fins a coure el rovell al punt del nostre gust.
- Servir calent.
Afegeix un comentari