Aquesta recepta de pastís de poma és especial, diferent i deliciosa. El crumble és triomfador assegurat i li fa un acabat rustic i molt atractiu que agrada a tothom. Però és que el pastís, amb les espècies, té un aroma, una textura i uns sabors molt delicats. El resultat és esponjós, cremós, suau al paladar. No s’ha de guardar en nevera, a temperatura ambient, ben preservat de l’aire amb una cúpula, es conserva perfectament uns quants dies (si es que resistiu la temptació de menjar-ne).
Per aquestes quantitats en motllo allargat de plum cake o en motllo rodó de 22cm, en surten 6/8 raccions ben bones.
Ingredients:
Per fer el crumble
- 75 g de farina
- 52 g de mantega salada freda
- 25 g de sucre
Per fer el pastís
- 2 ous a temperatura ambient
- 180 g sucre
- 190 g d'oli
- 200 g de farina
- Un pessic de canyella en pols
- Un pessic de clau mòlt
- Un pessic de nou moscada en pols
- 3 g de bicarbonat
- un pessic de sal
- 300 g de poma en làmines
Elaboració
- Per preparar el crumble barrejar la mantega i la farina amb els dits fins que semblin molles de pa.
- Afegir el sucre i treballar fins a obtenir una massa mantegosa.
- Posar en un recipient metàl·lic i al congelador almenys una hora, mentre preparem els ingredients pel pastís.
- Preescalfar el forn a 200 °C i preparar un motlle folrat amb paper de forn.
- Batre els ous amb velocitat alta i afegir el sucre a poc a poc fins a blanquejar.
- Afegir l'oli en rajolí, amb la màquina en marxa, fins a emulsionar. Parar la màquina.
- Garbellar la farina amb les espècies, el bicarbonat i la sal. Afegir d'un cop, i remenar a mà, amb l'espàtula de baix a dalt, eliminant els grumolls.
- Afegir la poma i remenar per integrar-la.
- Posar-la en motlle i allisar amb l'espàtula. Escampar el crumble per sobre.
- Enfornar a 170 °C uns 40 - 45 minuts.
- Quan pugi i grenyi, el crumble agafi un color daurat i l'aspecte sigui tremolós, estarà fet.
Afegeix un comentari