imatge de gemma

Aquesta recepta de pastís de poma és especial, diferent i deliciosa. El crumble és triomfador assegurat i li fa un acabat rustic i molt atractiu que agrada a tothom. Però és que el pastís, amb les espècies, té un aroma, una textura i uns sabors molt delicats. El resultat és esponjós, cremós, suau al paladar. No s’ha de guardar en nevera, a temperatura ambient, ben preservat de l’aire amb una cúpula, es conserva perfectament uns quants dies (si es que resistiu la temptació de menjar-ne).

Per aquestes quantitats en motllo allargat de plum cake o en motllo rodó de 22cm, en surten 6/8 raccions ben bones.

Ingredients:

Per fer el crumble

  • 75 g de farina
  • 52 g de mantega salada freda
  • 25 g de sucre

Per fer el pastís

  • 2 ous a temperatura ambient
  • 180 g sucre
  • 190 g d'oli
  • 200 g de farina
  • Un pessic de canyella en pols
  • Un pessic de clau mòlt
  • Un pessic de nou moscada en pols
  • 3 g de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • 300 g de poma en làmines

Elaboració

  1. Per preparar el crumble barrejar la mantega i la farina amb els dits fins que semblin molles de pa.
  2. Afegir el sucre i treballar fins a obtenir una massa mantegosa.
  3. Posar en un recipient metàl·lic i al congelador almenys una hora, mentre preparem els ingredients pel pastís.
  4. Preescalfar el forn a 200 °C i preparar un motlle folrat amb paper de forn.
  5. Batre els ous amb velocitat alta i afegir el sucre a poc a poc fins a blanquejar.
  6. Afegir l'oli en rajolí, amb la màquina en marxa, fins a emulsionar. Parar la màquina.
  7. Garbellar la farina amb les espècies, el bicarbonat i la sal. Afegir d'un cop, i remenar a mà, amb l'espàtula de baix a dalt, eliminant els grumolls.
  8. Afegir la poma i remenar per integrar-la.
  9. Posar-la en motlle i allisar amb l'espàtula. Escampar el crumble per sobre.
  10. Enfornar a 170 °C uns 40 - 45 minuts.
  11. Quan pugi i grenyi, el crumble agafi un color daurat i l'aspecte sigui tremolós, estarà fet.

Afegiu un comentari